• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čegar: Naši zločinci silovali djevojčice

"Zločinci u Sarajevu silovali djevojčice i iživljavali se nad njima, pa ih bacali na ulicu i govorili da ih je ubio srpski snajperista"

 Čegar: Naši zločinci silovali djevojčice Izvor: MONDO

Nekadašnji zamjenik komandanta specijalne jedinice MUP-a Republike BiH Zoran Čegar rekao je da su zločinci u Sarajevu za vrijeme rata silovali djevojčice i iživljavali se nad njima, pa su ih bacali na ulicu i govorili da ih je ubio srpski snajperista.

"Imamo mi naše ratne zločince. Po gradu su ubijali ljude, bez obzira na nacionalnost... Ubijali su po stanovima one koji nisu bili podobni. Uđe u stan i pobije mu cijelu porodicu da mu uzme stan", rekao je Čegar, dodajući da je to veći zločini od onog u Dobrovoljačkoj ulici.

Čegar je ponovio da se u Doborvoljačkoj stvarno desio zločin, i da je to rekao organima koji se bave istragom - i stranim i domaćim.

"Sad može pričati šta god ko hoće, ali ja sam prvi očevidac koji je došao tu. Ubiti čovjeka iz neposredne blizini, prosuti mu mozak po džipu, to je meni nepojmljivo... To što sam ja vidio bio je ratni zločin i rekao sam organima koji se bave istragom, i stranim i domaćim, da je bio ratni zločin", rekao je Čegar za Depo portal.

On je rekao da su za ovaj zločin odgovorni oni koji su držali te horde i koji su ih naoružali, a nisu mogli da ih drže pod kontrolom.

"Prvi su zapucali ti koji su bili naoružani. Da li su to Zelene beretke, ili Patriotska liga, ili kako su se već oni zvali, ne znam, ali znam da nisu bili pripadnici MUP-a, kao jedine regularne vojno-policijske formacije", rekao je Čegar.

On je naglasio da onaj ko treba da zna, jako dobro zna ko je počinio taj zločin, i izrazio uvjerenje da istraga o Dobrovoljačkoj nikada neće biti pokrenuta zato što nekome nije stalo da se to riješi.

"Da je stalo, to bi se već davno riješilo", dodao je on.

Čegar tvrdi da je u Dobrovoljačkoj ubijeno šest ljudi i da bi pokolj bio stravičan i bilo bi mnogo više mrtvih da nije bilo njega.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE