• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Utvrđeni mandati iz HNK

CIK BiH donijela odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata iz Skupštine HNK za Dom naroda Parlamenta FBiH.

 Utvrđeni mandati iz HNK Izvor: MONDO

Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je donijela odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata iz Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH).

Iz hrvatskog naroda izabrani su Đuro Prkačin, Luka Faletar i Tomislav Martinović, bošnjačkog Zijat Mušić, srpskog Vesna Saradžić i iz reda ostalih Huso Obradović, saopšteno je iz CIK-a.

Postupajući po rješenju Suda BiH, Centralna izborna komisija BiH donijela je zaključak kojim se kao preuranjen odbacuje zahtjev Amira Zukića za izdavanje uvjerenja o dodjeli mandata za izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Sud BiH ranije je utvrdio da je CIK umjesto obavještenja Zukiću da mu do okončanja posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta FBiH ne može biti izdato uvjerenje o dodjeli mandata, trebalo da dostavi drugi akt, koji bi, između ostalog, sadržao i pouku o pravnom lijeku.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE