• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osnovci iz RS pišu vršnjacima u Japanu

Ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović rekao je će učenici osnovih škola iz RS iduće sedmice pisati pisma svojim vršnjacima u Japanu.

 Osnovci iz RS pišu vršnjacima u Japanu Izvor: MONDO

Tako će, dodao je ministar, izraziti saosjećanje sa njihovom nesrećom.

"Ono što će, možda, na bilo koji način relaksirati tu situaciju, jeste ono što će raditi učenici osnovnih škola u narednoj sedmici, a to je pisanje pisama svojim vršnjacima u Japanu. Smatram da je to očiglednije saživljavanje sa nesrećom koju doživljava narod Japana, nego pomoć koja bi u finasijskom ili drugom smislu bila simbolična", rekao je Kasipović.

On je novinarima u Banjaluci, nakon sjednice Vlade RS, rekao da je Vlada Japana među najvećim donatorima u oblasti obrazovanja u RS.

Kasipović je rekao da je Vlada RS utvrdila opravdanim osnivanje visoke škole "Koledž kozmetologije i estetike" u Banjaluci, ali da će tek uslijediti suštinski posao, odnosno obaveza osnivača da dostavi elaborat, na osnovu kojeg će se utvrditi da li su ispunjeni svi uslovi da ova visokoškolska insitucija počne sa radom.

U zemljotresu jačine 8,9 stepeni Rihterove skale i cunamiju, koji su 11. marta pogodili Japan, kako je do sada potvrđeno, poginulo je više od 3.300 ljudi, dok se više hiljada vodi kao nestalo. U zemljotresu su oštećeni rashladni sistemi reaktora u nuklearnoj elektrani Fukušima, odakle je, nakon nekoliko eksplozija, došlo do curenja radijacije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE