• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Propala zimska sezona u BiH

Zimska turistička sezona u BiH lošija je za 20 odsto nego prošlogodišnja.

 Propala zimska sezona u BiH Izvor: MONDO

Na smanjen broj turista na planinama u BiH uticali su visoka temperatura, neuobičajena za zimski period, i nedostatak snijega.

Iz Turističke organizacije Republike Srpske saopšteno je da zimska sezona još traje i da će podatke o uspješnosti imati tek početkom juna.

Stručni saradnik za marketing i prodaju u Olimpijskom centru Jahorina Zorica Stojanović kaže da je sasvim jasna slika loše sezone kada u decembru i januaru, koji su ključni mjeseci profitabilnosti, ima veoma mali broj skijaških dana - pišu "Nezavisne novine" u sutrašnjem broju.

"Veliki dio sezone imali smo višu silu - nedostatak snijega, što još jednom potvrđuje opravdanost ulaganja u vještačko zasnježavanje Jahorine", rekla je Stojanovićeva, dodajući da je procenat noćenja na Jahorini za ovu zimsku sezonu iznosio samo 35 odsto.

Asja Hadžiefendić-Mešić iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo rekla je da su glavni razlozi za lošu zimsku sezonu nedostatak snježnih padavina i toplo vrijeme. "Gotovo svi zimski centri bili su rezervisani na početku sezone, ali zbog nedostatka snijega došlo je do otkazivanja rezervacija", rekla je Mešićeva.

Prema njenim riječima, ove godine zimske turističke centre posjetilo je oko 35.000 turista, od čega oko 11.000 domaćih i 23.000 stranih.

Direktor hotela "Adrija ski" na Kupresu Zvonko Bagarić navodi da je ova sezona, u globalu, bila lošija u odnosu na protekle godine. "Imali smo sreću što posjedujemo aparate za umjetni snijeg, jer da njih nije bilo, sezona bi totalno propala", rekao je Bagarić.

Slična situacija je i u ostalim ski-centrima u BiH, među kojima su Bjelašnica i Vlašić, gdje kažu da je ukupna slika zimovanja ove godine bila veoma loša.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE