• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protesti na Trgu Krajine u Banjaluci

Na Trgu Krajine u Banjaluci za danas u podne su najavljeni protesti na kojima će okupljeni iskazati nezadovoljstvo situacijom društvu.

 Protesti na Trgu Krajine u Banjaluci Izvor: MONDO

Organizatori protesta su neformalno udruženje "Glas naroda", koje je pokrenuo student Stefan Filipović posredstvom Fejsbuka,a podršku im je dala i organizacija "Oštra nula".

Za proteste su dobili dozvolu Centra javne bezbjednosti Banjaluka, ali za razliku od prije mjesec dana, kada su mirno prošetali do Vlade RS i Narodne skupštine, ovaj put to - ne mogu.

To aktiviste, međutim, nije pokolebalo. Protestima, kako kažu, vlasti u RS žele da opomenu, ali i da im jasno poruče da ne spavaju i da su svjesni da je život u Srpskoj najgori.

Njihovi zahtjevi prema Vladi RS su jasni: žele da se u cilju jače borbe protiv korupcije i kriminala u zakonu jasno propiše da oni koji su krivično gonjeni ne smiju da obavljaju javnu funkciju, kao što je sada slučaj!

Od Vlade RS traže da se poreske stope na dohodak i doprinose vrate na nivo iz decembra prošle godine. Mole Vladu RS da vrati primanja i višečlanim porodicama, kao i samohranim roditeljima.

Stefan Filipović, koji je posredstvom Fejsbuka pozvao građane na proteste, kaže da je uspavanost naroda jedan od glavnih razloga zašto se vlasti u RS ponašaju bahato i ništa ne rade!

Aktivisti "Oštre nule" poručuju iza protesta ne stoji nijedna politička partija i da ovim potezom samo žele da pokažu svoje nezadovoljstvo postojećim stanjem u društvu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE