• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miting podrške generalu Đukiću

"Oslobodite nevinog generala Novaka Đukića", poručeno danas sa mitinga podrške bivšem generalu VRS u Donjim Kolima kod Banjaluke.

 Miting podrške generalu Đukiću Izvor: MONDO

Više stotina ljudi, bivših boraca Vojske Republike Srpske, mještana sela sa Manjače, ali i drugih okolnih mjesta, okupilo se u Donjim Kolima na Manjači na mitingu podrške generalu Vojske RS, Novaku Đukiću kojeg je Sud BiH osudio na 25 godina zatvora zbog slučaja "Tuzlanska kapija".

"Oslobodite nevinog generala Novaka Đukića“, poručeno je danas sa mitinga u Donjim Kolima kod Banjaluke, rodnom mjestu generala.

Kako prenosi RTRS, sa mitinga je poručeno da pravosudne institucije BiH ne mogu više ovako funkcionisati jer se u njima sudi samo Srbima.

Predsjednik RS Milorad Dodik i institucije RS pozvani su da se maksimalno angažuju na oslobađanju generala Đukića ali i drugih Srba kojima se sudilo u Sudu BiH.

Ovo je bio prvi miting podrške generalu Đukiću, a uskoro će biti organizovani na Trgu Krajine u Banjaluci, ali i ispred zgrade Suda BiH u Sarajevu.

Generala Vojske RS Novaka Đukića Sud BiH osudio je na 25 godina zatvora jer je navodno direktno naredio 25.maja 1995 godine da se granatira tuzlanska kapija kada je poginula 71 osoba.

General Đukić je zatražio da se utvrdi istina o dešavanjima u Tuzli jer se presuda zasnivala isključivo na vještačenju Berka Zečevića koji nije po zanimanju balističar.

General je osuđen iako niko od svjedoka nije izjavio da je Tuzla bila gađana topovima a nije utvrđeno da postoji bilo kakva naredba-pismena ili usmena da je to on naredio.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE