• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Autoput Banjaluka-Gradiška do kraja juna

Autoput Banjaluka - Gradiška trebalo bi da bude u funkciji do kraja juna, a u njegovu izgradnju do sada je uloženo 55 miliona evra.

 Autoput Banjaluka-Gradiška do kraja juna Izvor: MONDO

Topić je naveo da ugovorena vrijednost radova za izgradnju autoputa Banjaluka - Gradiška, u dužini od 37 kilometara, iznosi 78 miliona evra, izjavio je direktor Javnog preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Dušan Topić.

On je rekao da je druga faza izgradnje ove dionice autoputa podijeljena u tri lota.

"Izgradnja lota jedan i dva odvija se planiranom dinamikom. Izgradnja lota tri usporena je zbog prenosa ugovora sa italijanskog preduzeća `Vidoni`, koje je bilo izvođač radova, na preduzeće koje je preuzelo poslove poslije odustajanja `Vidonija`, odnosno na firmu `Integral inženjering`", rekao je Topić za "Glas Srpske".

On je naglasio da je ova dionica autoputa dio mreže evropskih autoputeva i trenutno je najvažnija i najopterećenija putna veza u Srpskoj.

Topić je istakao da će se autoput Banjaluka - Gradiška, izgradnjom mosta na rijeci Savi kod Gradiške, povezati sa autoputom na koridoru 10.

On je rekao da je sa Hrvatskom postignut dogovor o zajedničkoj izgradnji mosta na rijeci Savi čija je procijenjena vrijednost 30 miliona evra i ugovorena je izrada projektne dokumentacije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE