• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spomen ploča žrtvi terorizma u Bugojnu

U Bugojnu otkrivena spomen ploča policajcu Tariku Ljubuškiću, koji je poginuo u junu prošle godine u terorističkom napadu na stanicu policije.

 Spomen ploča žrtvi terorizma u Bugojnu Izvor: MONDO

U Policijskoj stanici u Bugojnu danas je otkrivena spomen ploča policajcu Tariku Ljubuškiću koji je poginuo 27. juna 2010. godine u terorističkom napadu na stanicu, za koji je optužen Haris Čaušević.

Ljubuškić je nastradao kada je eksplodirala bomba velike razorne moći koja je bila postavljena u blizini zgrade bugojanske policije. U eksploziji je povrijeđeno i šest lica od kojih je teže povrede zadobila policajka Edina Hindić.

Ceremoniji otkrivanja spomen ploče prisustvovao je novoimenovani ministar za boračka pitanja i zaštitu Federacije BiH Zukan Helez, kolege i rodbina, dok su drugi predstavnici vlasti i vjerskog života izostali.

Predsjednik Sindikalne organizacije kantonalnog MUP-a Dragan Škulj ukazao je da nijedan od zaključaka sa vanredne sjednice Skupštine nije ispoštovan, a riječ je o pomoći porodici Ljubuškovića, kao i da će policijski službenici, koji su pretrpjeli materjalnu štetu, biti obeštećeni.

"Većina policajaca, koji su tada imali određenu materijalnu štetu na svojim vozilima ili neku drugu vrstu oštećenja, do danas ništa nisu naplatili", rekao je Škulj.

Mersiha Ljubuškić, supruga poginulog policajca, zahvalila se prisutnim što su "svojim dolaskom potvrdili koliko poštuju Tarika", i dodala da više ništa ne može reći, jer bi svaki njen komentar "bio sankcionisan".

Majka poginulog policajca Tarika Ljubuškovića, Aiša kaže da je ogorčena, jer je zaboravljena od svih.

"Više niko ne dolazi i ne pominje tu tragediju. Kad se to desilo, izgleda da su svi došli samo da se uslikaju. Samo me novinari posjećuju", ispričala je ona.

Za teroristički akt u Bugojnu, osim Harisa Čaušević zvanog Oks, koji je priznao ovo djelo, a potom negirao krivicu, optuženi su Adnan Haračić zvani Maca i Naser Palislamović, dok se Emin Osmanagić, Haris Pago i Nedžad Keško terete za pomoć počiniocu krivičnog djela.

Spomen ploča tragično nastradalom policajcu Ljubuškiću poostavljena je u bugojanskoj Policijskoj stanici na inicijativu Sindikata MUP-a Srednjobosanskog kantona.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE