• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Banjaluci predstavljen "Dnevnik naše bebe"

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS u saradnji sa UNICEF-om i kompanijom m:tel danas je predstavilo "Dnevnik naše bebe".

 U Banjaluci predstavljen "Dnevnik naše bebe" Izvor: MONDO

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS) u saradnji sa UNICEF-om i kompanijom m:tel danas je predstavilo "Dnevnik naše bebe" - vodič u kojem roditelji mogu da pronađu sve korisne informacije o novorođenčetu, ali i zabilježe sve važne događaje od rođenja bebe do navršene dvije godine.

Svojevrsni priručnik, stručni informator, ali i spomenar bebe štampan je u 3.000 primjeraka, a roditeljima će biti dijeljen u porodilištu.

Šef Misije UNICEF-a u BiH Florens Bauer istakla je da naučno dokazano da se najveći dio razvoja ljudskog mozga dešava u toku prve tri godine života, a da u tom periodu djeci treba pružiti najbolju zaštitu i njegu.

"U okviru inicijative pod nazivom `Najbolji početak za djecu` pružićemo podršku vlastima i svim partnerima u društvu da bismo stvorili najbolje moguće okruženje za rast i razvoj djece. U okviru te inicijative biće izrađena i politika ranog rasta i razvoja djece", istakla je Bauer na promociji.

Ona je dodala da je u okviru ove inicijative uz podršku EU, drugih donatora i kompanije m:tel, otvoreno ukupno sedam centara za rani dječiji rast i razvoj u BiH.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Ranko Škrbić rekao je da bi politika ranog rasta i razvoja djece trebalo da bude razmatrana i usvojena već na narednoj sjednici Vlade RS.

"Jedni smo od prvih koji su donijeli ovaj dokument, imajući prije svega razumijevanje da nam je tako nešto potrebno", rekao je Škrbić i dodao da je na izradi ovog dokumenta radilo više ministarstava u Vladi RS.

On je dodao da resorno ministarstvo u saradnji sa drugim nadležnim institucijama i politikom ranog razvoja djece nastoji da reafirmiše savjetovališta za djecu i uopšte da se po lokalnim zajednicama naprave planovi posebne brige za djecu.

"Dnevnik naše bebe" sadrži informacije korisne za roditelje, a za kojima su roditelji iskazali potrebu u provedenoj anketi. Dio sadržaja knjige ustupio je Porodični centar iz SAD.

Roditelji u ovom dnevniku mogu pronaći sve informacije o zdravlju djece, ishrani, vaspitanju, ali i sami upisivati sve informacije o rastu svog djeteta, lijepiti slike i bilježiti značajne datume.

Današnjoj promociji "Dnevnika naše bebe" u Banjaluci prisustvoovali su brojni zdravstveni radnici, zaposleni u Vladi RS, predstavnici ustanova i organizacija koji se bave dječijom problematikom, ali i djeca za koju je pripremljen specijalni zabavni program.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE