• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez potvrde sastanka u organizaciji dva HDZ-a

HDZ BiH i HDZ 1990 još ne mogu potvrditi da li će i kada biti održan sastanak sa parlamentarnim strankama o formiranju vlasti na BH nivou.

 Bez potvrde sastanka u organizaciji dva HDZ-a Izvor: MONDO

HDZ BiH i HDZ 1990 još ne mogu potvrditi da li će i kada biti održan sastanak sa SNSD-om, SDS-om, Savezom za bolju budućnost BiH i Strankom za BiH o formiranju vlasti na državnom nivou, koji je najavljen za ovu sedmicu, rečeno je Srni iz dva HDZ-a.

Portparol HDZ-a 1990 Veso Vegar rekao je da načelno i dalje postoji ponuda ovim strankama za sastanak, kao i potreba za takvim razgovorom. On je naglasio da dva HDZ-a, prilikom pregovora, neće pristajati na prethodna uslovljavanja SDP-a.

"Bez SDP-a je moguće napraviti matematičku većinu na državnom nivou, međutim takva većina bila bi neizvjesna prilikom donošenja konkretnih odluka", dodao je Vegar.

Predstavnici HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 najavili su da bi ove sedmice trebalo da otpočnu razgovore sa SNSD-om, SDS-om, Savezom za bolju budućnost BiH i Strankom za BiH o formiranju vlasti na nivou BiH, ali bez stranaka okupljenih oko SDP-a BiH.

Dva HDZ-a ovu inicijativu, kojom žele da zaobiđu "platformaše" u formiranju novog Savjeta ministara BiH, predstavljaju kao jedan od legalnih odgovora na ''neustavno i nezakonito formiranje vlasti u Federaciji BiH'', ne isključujući ni mogućnost održavanja novih izbora.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE