• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tihić optužen da je lažov?

Članovi Izvršnog odbora Kantonalnog odbora SDA u Tuzli optužili Tihića zbog činjenice da niko iz Tuzlanskog kantona nije dobio funkciju u vlasti FBiH.

 Tihić optužen da je lažov? Izvor: MONDO

Članovi Izvršnog odbora Kantonalnog odbora SDA u Tuzli, ogorčeni zbog činjenice da niko iz Tuzlanskog kantona nije dobio funkciju u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u Federaciji BiH, kao jedinog krivca za to označili su predsjednika SDA Sulejmana Tihića, piše ''Dnevni avaz''.

Pozivajući se na anonimne izvore iz SDA, list tvrdi da je nezadovoljstvo među članovima toliko da su neki od njih tražili i održavanje vanrednog kongresa stranke.

Kao jedan od najžešćih Tihićevih kritizera pominje se načelnik opštine Kalesija Rasim Omerović koji je lidera SDA javno upitao dokle će "obmanjivati svoje članstvo''.

Ističući da su obmanuti zbog obećanja da će neko iz Tuzlanskog kantona dobiti mjesto federalnog ministra energije, industrije i rudarstva, Omerović je navodno rekao : ''ako imamo predsjednika stranke koji ovako laže, onda moramo tražiti vanredni kongres''.

Ni Omerovićeve kolege nisu birale riječi da izraze nezadovoljstvo, ocjenjujući da ''pozicija Kantonalnog odbora SDA Tuzla nikad nije bila gora'', te da je SDA ''ovakvim vođenjem dovedena pred provaliju''.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE