• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijava protiv Zorana Čergara

Tužilaštvima BiH predat je prijedlog za pokretanje istrage protiv Zorana Čegara zbog njegovih izjava o ratnim zločinima u Sarajevu.

 Prijava protiv Zorana Čergara Izvor: MONDO

U ime Udruženja ''Žena-žrtva rata'' i Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva od 1992. do 1995. godine, tužilaštvima BiH, Federacije BiH i Kantona Sarajevo predat je prijedlog za pokretanje istrage protiv Zorana Čegara zbog njegovih nedavnih izjava o ratnim zločinima u Sarajevu.

Predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece Fikret Grabovica pojasnio je za federalne medije da ovo udurženje zanima Čegarova izjava o silovanim djevojčicama koje su bacane po gradu, a za koje se potom govorilo da su ih ubili srpski snajperisti.

''Naš cilj nije nikakvo prepucavanje, već nastojanje da bude utvrđena istina. Ako je tačno ono što je rekao Čegar, to je zaista strašna izjava'', rekao je Grabovica.

Pravdajući se da za zločine nad srpskim djevojčicama tokom rata u Sarajevu čuje prvi put, on je dodao da tužilaštva treba da provjere sve navode i da, ako se utvrdi da su tačni, otvori proces protiv počinilaca.

''Ako se radi o lažima, onda treba kazniti onoga ko ih je izrekao'', rekao je Grabovica.

Zamjenik komandanta specijalne jedinice MUP-a RBiH Zoran Čegar izjavio je polovinom marta da je u Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine počinjen ratni zločin. Čegar je, gostujući na sarajevskoj TV 1, istakao da zna i za veće zločine počinjene u Sarajevu, nego što je onaj u Dobrovoljačkoj.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE