• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić dezinformisao javnost

Vlada RS saopštila je da je predsjednik DP-a Dragan Čavić iznio neargumentovane optužbe da je budžet za ovu godinu "falsifikovan".

 Čavić dezinformisao javnost Izvor: MONDO

Vlada RS, shodno Zakonu o izvršenju budžeta RS za ovu godinu, može da, na prijedlog ministra finansija, sredstva raspoređena budžetom preusmjeri između ministarstava ili drugih organa uprave do 10 odsto, saopšteno je danas iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Amandmanima Kluba poslanika Srpske demokratske stranke na Prijedlog budžeta za ovu godinu, koji je prihvatila Vlada RS, predviđeno je uvećanje budžetskih stavki koje se odnose na stipendije i osposobljavanje ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u ukupnom iznosu od 300.000 KM u okviru potrošačke jedinice Ministarstvo prosvjete i kulture, a na teret budžetske stavke "Rashodi po osnovu korišćenja robe i usluga".

Ova budžetska stavka predstavlja sintetički konto, koji sadrži niz analitičkih podkonta svih budžetskih korisnika, propisanih Pravilnikom o budžetskim klasifikacijama.

Da bi se ovaj amandman mogao realizovati bilo je potrebno da se svaki analitiči podkonto svih budžetskih korisnika umanji za jednak procenat kako bi se ukupan sintetički konto umanjio za iznos predviđen navedenim amandmanom, navodi se u saopštenju.

To je prouzrokovalo da su sve stavke "Rashoda po osnovu korišćenja roba i usluga" kod svih budžetskih korisnika izmijenjene u odnosu na razmatrani Prijedlog budžeta, navodi se u saopštenju.

Čavić je na jučerašnjem zasjedanju Narodne skupštine RS rekao da je budžet za ovu godinu objavljen drugačije u "Službenom glasniku" nego što je usvojen u pojedinim stavkama.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE