• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završne riječi na suđenju Perišiću 28. marta

Izlaganje završnih riječi u predmetu protiv nekadašnjeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčila Perišića počinje 28. marta.

 Završne riječi na suđenju Perišiću 28. marta Izvor: MONDO

Predviđa se da će izlaganje trajati do četvrtka popodne, saopštila je danas portparol Sudskog dijela Haškog tribunala Nerma Jelačić.

Suđenje Perišiću počelo je 2. oktobra 2008. godine. Tužilaštvo je sa izvođenjem svojih dokaza završilo 25. januara 2010, a izvođenje dokaza odbrane trajalo je od 22. februara 2010. do 11. januara 2011. godine.

Tužilaštvo je pozvalo 94 svoja svjedoka, a odbrana je najavila da će pozvati 61 svjedoka i dva vještaka, ali je taj broj prepolovljen. Zbog čestih prekida postupka, tokom izvođenja dokaza odbrane zasjedalo se nepunih 70 dana.

Generala Perišića optužnica tereti da je kadrovskom, logističkom i materijalnom podrškom srpskim snagama u BiH i Hrvatskoj značajno doprinio zločinima koji su počinjeni u Sarajevu, Srebrenici i Zagrebu.

Nerma Jelačić je iznijela podatak da je u predmetu protiv nekadašnjeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića tužilaštvo iskoristilo 105 od odobrenih 300 sati za svoj dokazni postupak. Od početka izvođenja dokaza, 13. aprila 2010, saslušan je 71 svjedok tužilaštva i sudskog vijeća.

Suđenje Karadžiću biće nastavljeno 23. maja. Postupak je u ponedjeljak prekinut na osam nedjelja, kako bi se optuženom dalo dovoljno vremena da pregleda velike količine materijala koje mu je tužilaštvo objelodanilo krajem januara i krajem februara ove godine.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE