• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mostar: Poginuo otac četvoro djece

Radnik na otpadu "Cibos" u mostarskom naselju Bišće polje, Reuf Bihorac (49) poginuo je danas od eksplozije nepoznate naprave na radnom mjestu.

 Mostar: Poginuo otac četvoro djece Izvor: MONDO

Kako su novinari saznali na licu mjesta, Bihorac je rezao plinski bojler aparatom za zavarivanje kada je došlo do eksplozije. Pretpostavlja se da je neko ostavio za sada nepoznatu napravu u bojleru.

Radnici svjedoče da je eksplozija odbacila nesrećnog radnika dva metra unazad gdje su ga našli kako leži na metalnim šiljcima. Jedan od šiljaka mu se zabio u zadnji dio glave.

Bihorac je odmah nakon eksplozije u 12.40 časova prebačen u Regionalni medicinski centar ''Dr Safet Mujić'' u Mostaru, gdje je preminuo nakon desetak minuta.

Iza Bihorca su ostali žena i četvoro djece. Ni u policiji, ni u Kantonalnom tužilaštu nisu mogli reći šta se tačno dogodilo.

Portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Bošnjak potvrdio je federalnim medijima da je do eksplozije došlo na lokaciji teretne željezničke stanice.

"Riječ je o eksplozivnoj napravi. Poginuo je muškarac R.B. (1961), a još utvrđujemo radi li se o radniku firme Cibos. Na uviđaj su izašli tužilac Zdenko Kovač i pripadnici Policijske uprave Mostar", rekao je Bošnjak.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE