• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik i Putin razgovarali o jačoj saradnji RS i Rusije

Predsjednik RS Milorad Dodik i Predsjednik Vlade Rusije Vladimir Putin sastali su se u srijedu u Beogradu.

 Dodik i Putin razgovarali o jačoj saradnji RS i Rusije Izvor: MONDO

Na sastanku je bilo riječi o trenutnoj političkoj situaciji u RS, BiH i regionu te o jačoj ekonomsko-privrednoj saradnji RS i Rusije.

Putin i Dodik su se saglasili da treba da se poštuje slovo, a ne duh Dejtona. Takođe njih dvojica su razmijenili mišljenja oko energetskih projekata, te saradnju na tom planu.

Razgovor Putina i Dodika je nastavak jake saradnje RS i Rusije koja je pokazana i u prethodnom periodu, a Dodik je nedavno najavio i svoju posjetu zvaničnoj Moskvi, tokom koje će biti riječi o koncesijama za istraživanje mogućih nalazišta nafte u RS i ulaganju u elektroenergetski sektor.

Tako je Vladimir Titov, zamjenik ministra inostranih poslova Ruske Federacije, prilikom prošlogodišnje posjete Banjaluci rekao da Rusija kao garant Dejtonskog sporazuma smatra da bilo koje promjene u BiH treba da budu zasnovane na saglasnosti sva tri konstitutivna naroda i dva entiteta.

Osim Titova, Dodik je prošle godine u Moskvi razgovarao sa Konstantinom Kosačevom, predsjednikom Komiteta za međunarodne odnose ruske Dume, na kome je ruska strana istakla da Rusija čvrsto ostaje na pozicijama da bude zatvorena Kancelarija visokog predstavnika.

Putin je, tokom zvanične posjete Srbiji, predsjedniku Srbije Borisu Tadiću poručio da će Rusija ostati najbliži saveznik Srbije, a sve što je interes Srbije po pitanju Kosova je ujedno i interes Rusije.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE