• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Draga nepoznata drugarice iz Japana..."

Učenici banjalučke OŠ "Miloš Crnjanski" su, osim novčane pomoći, odlučili da svojim vršnjacima u dalekoj zemlji napišu brojna pisma podrške.

 "Draga nepoznata drugarice iz Japana..." Izvor: MONDO

"Draga nepoznata drugarice iz Japana. Jako mi je žao zbog katastrofa zemljotresa, cunamija i radijacije u tvojoj zemlji. To je jako žalosno za ljude koji su ostali bez svojih najmilijih, bez svojih kuća, škola, fabrika... A pošto ste vi nama pomogli kada nismo bili u mogućnosti da izgradimo našu školu, sada naša škola prikuplja novčana sredstva da vi izgradite vaše kuće, škole i fabrike ", stoji u pismu učenice petog razreda ove banjalučke škole Aleksandre Karalić.

Slično pismo u Japan želi da pošalje još jedna Aleksandra, ali Dobrijević, takođe učenica petog razreda OŠ "Miloš Crnjanski".

" Iako smo kilometrima daleko, želim da svi znate da smo povezani neraskidivim prijateljskim vezama. Nikada nećemo zaboraviti ni vašu pomoć za izgradnju naše škole… Samo svi zajedno možemo prebroditi posljedice velikih katastrofa i svi ujedinjeni možemo napraviti nove škole",  ističe u svom pismu Aleksandra, koja kaže da se nada da će njeno pismo ubrzo stići u Japan, prenosi Glas Srpske

Ali, dvije Aleksandre nisu jedine u ovoj školi koje šalju tople riječi i pomoć svojim vršnjacima. Tu su sa pismom u rukama i Tamara, Jovana, Andrea, Rastko, Stefan, Dejan, Nemanja, Tara, David, Miroslav, Gabrijela, pa opet Tamara… kao i svi učenici ove banjalučke škole koji jednoglasno kažu da žele da pomognu djeci u Japanu, te da im poruče da nisu sami.

Prema riječima direktora OŠ "Miloš Crnjanski" Bojana Radulovića, ovu humanitarnu akciju su i pokrenuli đaci, njihovi roditelji, te nastavno osoblje ove škole, a svi imaju veliku želju da daju podršku Japanu.

"Želimo da kažemo hvala narodu Japana, da im poručimo da saosjećamo sa nevoljama koje su ih zadesile, te da nismo zaboravili njihovu pomoć", kazao je Radulović, napomenuvši da je upravo ova škola prije desetak godina izgrađena uz podršku i donacije vlade Japana.

Pedagog OŠ "Miloš Crnjanski" Dragana Milojčić rekla je da je inicijativa za solidarnost i podršku narodu Japana potekla od Savjeta roditelja ove škole, jer su roditelji željeli da njihova djeca iskažu saosjećanje sa narodom Japana.

Dodala je da će sva pisma i novčanu pomoć koju skupe u okviru ove humanitarne akcije u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS poslati djeci u Japanu.
Entuzijazam mališana

Prema riječima učiteljice Mirjane Drljača, cijeli nastavni kadar se sa radošću uključio u ovu akciju, ali su najviše entuzijazma ovih dana pokazali đaci, koji su se u velikom broju odazvali pisanju pisama.
(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE