• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pritvor za 15 uhapšenih u akciji "Carina"

Tužilaštvo BiH uputilo Sudu prijedlog za određivanje pritvora za 15 osumnjičenih za carinsku prevaru, pranje novca, tešku krađu i falsifikovanje.

 Pritvor za 15 uhapšenih u akciji "Carina" Izvor: MONDO

Svi osumnjičeni uhapšeni su u akciji pod kodnim nazivom "Carina", koju su policijski službenici više policijskih agencija iz BiH proveli na osnovu naloga tužioca Posebnog odsjeka za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

U saopštenju iz Tužilaštva BiH podsjeća se da su ova lica uhapšena 24. marta ujutro i da su narednog dana predata Tužilaštvu.

Od 15 osumnjičenih, za koje je predloženo određivanje pritvora, 14 je zadržano nakon lišavanja slobode, a jedna osoba je u bjekstvu i nalazi se izvan granica BiH, pa je, uz prijedlog za određivanje pritvora, za tu osobu zatraženo i raspisivanje međunarodne potjernice.

Za osumnjičene je pritvor zatražen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili uticati na svjedoke ili saučesnike, da bi boravkom na slobodi mogli počiniti novo krivično djelo ili završiti započeto, kao i zbog zaštite opšte bezbjednosti građana.

Prijedlog za određivanje pritvora proslijeđen je Sudu BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE