• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nestašice vode u Prijedoru postaju prošlost

Direktor "Vodovoda" Prijedor Vlado Reljić rekao je da će nestašice vode u ljetnjem periodu uskoro postati prošlost.

 Nestašice vode u Prijedoru postaju prošlost Izvor: MONDO

"Po okončanju projekta vodosnabdijevanja, neće više biti nestašice vode u ljetnom periodu u rubnim naseljima i na višim spratovima stambenih zgrada, niti cisterni sa vodom za piće", rekao je on.

Projekat je počeo 2008. godine i treba da bude završen do kraja septembra, a finansiraju ga Vlada Švajcarske sa 14,2 miliona maraka bespovratnih sredstava i opština Prijedor sa pet miliona maraka.

"Projekat čine infrastrukturna i komponenta institucionalnog jačanja", rekao je Reljić novinarima u Prijedoru, nakon što je ovo preduzeće posjetio švajcarski ambasador u BiH Andre Šaler.

U okviru infrastrukturne komponente biće izgrađena tri nova rezervoara, četiri pumpne stanice i novi bunar na izvorištu Tukovi sa cjevovodom preko Sane. Ostali ključni infrastrukturni radovi obuhvataju sanaciju postojeće mreže prvo u Lukavici, a tokom narednih mjeseci, takođe, i u Kokinom Gradu, a smanjenje velikih gubitaka na dotrajalim cijevima ostaće glavni prioritet "Vodovoda" u narednim godinama.

"U okviru institucionalnog jačanja, uz savremene metode upravljanja i poslovanja, biće uvedeni i novi sistem fakturisanja i računovodstva, novi kompjuterizovani sistem kartiranja mreže i plan upravljanja kvalitetom, a biće izrađen i biznis-plan preduzeća, sanirani skladišta i laboratorije, uspostavljene zone zaštite podzemnih voda i obučeni zaposleni", naveo je Reljić.

Ambasador Šaler u Prijedoru je u četvrtak razgovarao sa opštinskim rukovodstvom, a nakon posjete preduzeću "Vodovod", obišao je i ovdašnji najveći objekat vodosnabdijevanja, rezervoar Pašinac.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE