• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savjet Evrope razmišlja o uvođenju sankcija BiH

Predsjednik Parlamentarne skupštine SE Mevlut Čavušoglu izjavio je da u Savjetu Evrope razmišljaju o mogućem uvođenju sankcija BiH.

 Savjet Evrope razmišlja o uvođenju sankcija BiH Izvor: MONDO

Navodeći da lično nije pristalica uvođenja sankcija, Čavušoglu je u Banjaluci kazao da BiH "sama sebe izoluje", s obzirom na to da dosta dugo nema predstavnika BiH u tijelima Savjeta Evrope.

"Sa žaljenjem konstatujem da nema parlamentarne delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, čiji sam ja predsjednik.

Postoje određene posljedice i u nekim drugim organizacijama", rekao je Čavušoglu poslije razgovora sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

On je izrazio nadu da će u BiH u što skorije vrijeme biti uspostavljena nova koaliciona vlast na državnom nivou, a da će se poslije toga uspostaviti jasna mapa puta za reforme.

Poručujući da je neophodno sprovesti odluku Suda u Strazburu u slučaju "Sejdić-Finci protiv BiH", Čavušoglu je istakao da sve države članice Savjeta Evrope moraju sprovesti odluke tog suda.

"Nažalost vaša zemlja nije izvršila ustavne promjene i mi se nadamo da će to početi sada da se rješava i znamo da postoji volja da se to uradi", naveo je Cavušoglu.

On je poručio da će Savjet Evrope početi da razmatra mogućnost uvođenja sankcija BiH, ako se u toj zemlji ne uoči napredak i dodao da ne "upućuje bilo kakve prijetnje, ali da će biti posljedica ako BiH
želi da se izoluje".

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da je na nivou BiH potrebno što prije formirati vlast, jer zemlja nije u mogućnosti da predloži delegaciju koja će je predstavljati u Savjetu Evrope i tijelima te institucije.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE