• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Libiji još 120 građana BiH

U Libiji je ostalo još 120 građana BiH, uglavnom medicinskih sestara i "zaljubljenika u ovu zemlju", rekao Ambasador BiH Ferhat Šeta.

 U Libiji još 120 građana BiH Izvor: MONDO

Šeta je naglasio da će Ambasada BiH pomoći i onima koji su ostali u Libiji ako iskažu želju da se vrate, naglašavajući da su sa svima u telefonskoj vezi i da tačno znaju gdje se nalaze.

On je na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao da je u Libiji prije sukoba bilo oko 1.200 državljana BiH koji su uspješno evakuisani.

Šeta je naglasio da je napustio Ambasadu na zahtjev Predsjedništva BiH, naglašavajući da je on posljednji izašao uz pomoć libijskih vlasti i da nijednog momenta nije došao u nezgodnu situaciju.

"U dogovoru sa MIP-om i Predsjedništvom BiH ostavili smo ambasadu otvorenu, što su uradile i druge zemlje, da radi dok se bude moglo i u svakodnevnom smo u kontaktu sa ljudima koji su ostali", rekao je Šeta.

On je napomenuo da je evakuacija građana BiH bila jedna od najvećih humanitarnih akcija koja je uspješno završena sa malim kadrovskim i finansijskim mogućnostima, uz pomoć MIP-a BiH.

Šeta je podsjetio da u Libiji ima oko 18 firmi iz BiH koje su napravile reviziju i evidenciju materijalnih i tehničkih sredstava i dostavile ih Ambasadi BiH u Libiji na čuvanje.

On je dodao da se ne zna se šta će biti sa ovim firmama, ali da se nada da će potpisani ugovori između firmi biti validni.

Šeta je rekao i da je u Libiji bilo oko 2,5 miliona stranih radnika.

"Teško ko može reći šta će biti dalje, a moja želja je da sve ovo prestane i da libijski narod nađe rješenje, a ne da im ga drugi nalaze", istakao je Šeta.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE