• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Ne obnavljamo Herceg-Bosnu

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović demantovao da će obnoviti Herceg - Bosnu, jer, kako kaže, Hrvatima odgovara sistem, ustav i zakoni BiH.

 Čović: Ne obnavljamo Herceg-Bosnu Izvor: MONDO

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da njegova stranka neće razgovarati sa onima koji danas grubo vrijeđaju stav hrvatskog naroda u BiH, ruše ustavni poredak Federacije BiH (FBiH), te negiraju odluke Centralne izborne komisije BiH.

On je naveo da samovolja SDP-a BiH i njihova svojevrsna "samouprava" odgovara onom nivou hrvatske samouprave od prije 10 godina, prema kojoj se tada djelovalo i tenkovima, dok prema ovoj, kako je rekao, međunarodna zajednica "mudro" ćuti.

Čović je demantovao da će obnoviti "Herceg - Bosnu", jer Hrvatima, kao najmalobrojnijem narodu u BiH, odgovara sistem, ustav i zakoni, bez obzira što nekim odredbama nisu zadovoljni.

"Dok sam ja na čelu HDZ-a BiH i dok ovakav HDZ sa ovakvim rukovodstvom ima ovakvu podršku hrvatskog naroda, to se neće desiti. Mi ćemo se ponašati isključivo na temelju ustava i zakona", istakao je Čović.

On je naveo da prema novoj vlasti u FBiH nema nikakvu odgovornost i da funkcioneri HDZ-a BiH imaju uputstva da ne priznaju tu vlast, te da sa njom ne komuniciraju.

"Ovim imamo neku vrstu pravne anarhije, koja nikako nije dobra i koja u svašta može prerasti. Ako neko ima pravo kršiti Ustav, kako je SDP uradio sa svojom samoupravom, ko može spriječiti druge da odgovore", zapitao je Čović.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE