• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odgođeno imenovanje glavnog tužioca RS

Visoki sudski i tužilački savjet BiH odgodio je za narednu sjednicu izbor i imenovanje glavnog tužioca Tužilaštva RS.

 Odgođeno imenovanje glavnog tužioca RS Izvor: MONDO

Odgođeno je i imenovanje tužioca Tužilaštva RS, te sudija Vrhovnog suda RS i Okružnog suda u Banjaluci jer materijali sa listama kandidata nisu prevedeni i blagovremeno dostavljeni članovima Vijeća.

Portparol VSTS-a Marjana Popović potvrdila je Srni da je na današnjoj sjednici za zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva BiH izabrana Jadranka Lokmić-Misirača, te da će funkciju predsjednika Osnovnog suda u Banjaluci i dalje vršiti Milan Tegeltija.

Kandidati za glavnog tužioca RS bili su glavni okružni tužilac u Banjaluci Vitomir Soldat, sudija Osnovnog suda u Tesliću Aladin Mujkanović, okružni tužioci u Banjaluci Gordana Radujko i Branko Bjelajac, sudija Osnovnog suda u Banjaluci Sunita Šukalo, zamjenik glavnog specijalnog tužioca RS Mahmut Švraka, tužilac u Republičkom tužilaštvu RS Nenad Vranješ, sudija Okružnog suda u Banjaluci Daniela Milovanović i zamjenik glavnog okružnog tužioca Banjaluka Sead Žerić.

Trenutni v.d. glavnog tužioca RS Amor Bukić, kome je mandat istekao u aprilu 2009. godine, rekao je "Glasu Srpske" da bi, prema rasporedu šest rukovodećih pozicija u RS, na njegovo mjesto trebalo da bude imenovan Bošnjak ili pripadnik "ostalih" naroda.

Izbor glavnog tužioca RS propao je početkom novembra prošle godine jer Ministarstvo pravde RS nije odobrilo sistematizaciju radnih mjesta. Tada je Podsavjet VSTS-a za glavnog tužioca RS predložio tužioca u Republičkom tužilaštvu RS Nenada Vranješa.

Posljednji konkurs raspisan je 13. januara, a zatvoren 2. februara 2011. godine.

Do promjene rukovodstva doći će uskoro i u Ustavnom sudu RS. Dosadašnjeg predsjednika Suda Mirka Zovku trebalo bi da zamijeni neko iz reda srpskog naroda.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE