• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: Zaključci PIK-a ništa novo

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Igor Radojičić ocijenio je da zaključci Savjeta za provođenje mira (PIK) nisu ništa novo.

 Radojičić: Zaključci PIK-a ništa novo  Izvor: MONDO

Ipak, on je dodao da je vidljivo da OHR nema namjeru da ode iz BiH ni kada budu za to ispunjeni svi uslovi.

"Brčko distrikt je najbolji primjer za takvo nešto. Svi uslovi su ispunjeni, a supervizija nije okončana. To je dokaz da međunarodna zajednica ima neku svoju politiku, a nama se postavljaju različiti uslovi", izjavio je Radojičić i istakao da "u moru pitanja kojim se PIK bavio nema nikakve nove ideje".

Radojičić je novinarima u Banjaluci rekao da su neke od tema u kominikeu PIK-a dokaz dvostrukih standarda, navodeći da je praktično legalizovana vlast u Federaciji BiH (FBiH) i data podrška nalogu visokog predstavnika Valentina Incka o suspenziji odluka Centralne izbore komisije, koji sada ostaje "odluka na neodređeno vrijeme".

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić smatra da nema ništa novo u stavovima PIK-a i da je jedina pozitivna stvar podrška ojačanom prisustvu EU u BiH.

"To je priča koja je već ispričana. Upravni odbor PIK-a se potrošio i bilo bi dobro da što prije ode iz BiH", ocijenila je Majkićeva.

Ona je u izjavi novinarima naglasila da se ništa posebno nije očekivalo od sjednice PIK-a, ako se izuzme trenutna politička situacija u BiH i konstituisanje vlasti u FBiH.

Upravni odbor PIK-a na dvodnevnoj sjednici u Sarajevu pozvao je na brzo rješavanje pravnih pitanja u vezi sa formiranjem novih vlasti Federacije BiH i primio k znanju napore visokog predstavnika Valentina Incka da podrži taj cilj.Data je puna podrška Inckovoj odluci da suspenduje odluke CIK-a u vezi sa formiranjem vlasti u Federaciji BiH.

PIK je u potpunosti podržao ojačano prisustvo EU u BiH, putem kancelarije specijalnog predstavnika. Na sjednici nije direktno bilo riječi o zatvaranju OHR-a.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE