• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ističe rok za prijavu nepokretnosti

U budžet RS mogle bi se sliti stotine miliona KM na osnovu kazni zbog nepredavanja potrebnih dokumenata za fiskalni registar nepokretnosti.

 Ističe rok za prijavu nepokretnosti Izvor: MONDO

Prema ranije iznesenim procjenama iz Poreske uprave RS, u fiskalnom registru trebalo bi da se nađe oko dva miliona prijava, a do danas je pristiglo 1,65 miliona,pišu "Nezavisne novine".

"Krajnji rok za prijavu nekretnina u Srpskoj ističe danas i njegovog produženja neće biti", rekla je Mila Štrkić, portparol Poreske uprave RS.

Štrkićeva je objasnila da je na šalterima Poreske uprave došlo do gužvi zbog činjenice da su se građani odlučili na prijavu nepokretnosti u posljednji čas i dodala da u proteklih nekoliko dana u ovu instituciju dnevno pristiže po 50.000 prijava.

Desetine hiljada građana do kraja dana neće stići da prijave nekretnine, tako da će morati da plate kaznu od 1.000 KM po svakoj neprijavljenoj nepokretnosti.

Ona je istakla da građani koji načine greške u prijavama neće biti kažnjavani ukoliko ih otklone u roku koji će im biti dat.

Jovanka Savić, penzionerka iz Banjaluke, rekla je da joj nije jasno zašto je bilo potrebno da se prolazi sva ova procedura, kada u katastru ionako postoji evidencije o imovini koju građani posjeduju i dodala da je formular za prijavu imovine bio prekomplikovan.

Primjena novog Zakona o porezu na nepokretnosti počinje 1. januara naredne godine i njegovim stupanjem na snagu prestaje oporezivanje prometa nekretnina, kao i oporezivanje njihovog poklanjanja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE