• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poziv Kantrimenu da pomogne

Predsjednici HDZ-a 1990 zamolili su Tomasa Kantrimena da pomogne da se u FBiH na zakonit način uspostavi vlast koja će imati legitimitet svakog naroda.

 Poziv Kantrimenu da pomogne Izvor: MONDO

Božo Ljubić i HDZ-a BiH Dragan Čović zamolili su zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Tomasa Kantrimena da iskoristi svoj uticaj i pomogne da se u Federaciji BiH na zakonit način uspostavi vlast koja će imati legitimitet svakog naroda.

Čović i Ljubić prenijeli su Kantrimenu stav da pokušaj formiranja vlasti suprotno zakonu i većinskoj hrvatskoj izbornoj volji znatno komplikuje političku situaciju u BiH i ozbiljno ugrožava formiranje vlasti i na državnom nivou, saopšteno je iz HDZ-a 1990.

Oni su naglasili da su HDZ BiH i HDZ 1990 bili voljni da nastave razgovore o uspostavljanju vlasti vođene u OHR-u i izrazili spremnost da nakon uspostavljanja legitimne vlasti ove dvije stranke dalje doprinose procesu reformi potrebnih za ispunjenje obaveza i ubrzanja puta prema EU.

Čović i Ljubić sa Kantrimenom su razgovarali juče u Sarajevu.

Grupa stranaka oko SDP-a BiH formirala je 17. marta vlast u FBiH, koju većinske hrvatske stranke HDZ BiH i HDZ 1990 smatraju nelegalnom i nelegitimnom.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE