• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Manjači uništavaju oružje sa živom

BORS ima informacije će Ministarstvo odbrane BiH na poligonu Manjača uništavati naoružanje u čijem sastavu ima otrovnih materija.

 Na Manjači uništavaju oružje sa živom Izvor: MONDO

Tim materijama se, navodi Boračka organizacija RS, ozbiljno ugrožava zdravlje stanovništva na području banjalučke regije.

"Ovaj put biće uništeno više od 70 tona ručnih ofanzivnih bombi koje su rađene van standarda, a u svom sastavu imaju živu koja je jedna od najotrovnijih materija u prirodi", ističe se u saopštenju BORS-a.

BORS upozorava da bi u slučaju da tolika količina žive dospije u zemljište na Manjači, koja je slivno područje za sve vode regije, voda bila zatrovana živom i ne bi bila za piće.

Ova organizacija poziva nadležne institucije Srpske, koje se bave pitanjima zaštite ljudskog zdravlja i životne sredine, da se konačno počnu baviti pitanjem uništavanja oružja i municije na poligonu Manjača i posljedicama koje ostavlja na zdravlje ljudi.

Republička Boračka organizacija upitala je predstavnike srpskog naroda u zajedničkim institucijama BiH, posebno u Ministarstvu odbrane, da li im je poznato koje naoružanje se godinama uništava na Manjači i da li neko kontroliše kakve posljedice ostavlja na zdravlje ljudi u banjalučkoj regiji, te do kada će dozvoljavati da na ovakav način neko truje narod.

"Institucije RS konačno moraju stati u zaštitu građana i njihovog zdravlja, pa ako treba i zabraniti uništavanje ortužja i municije na poligionu Manjača", zaključuje BORS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE