• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatima predsjedavajući, Srbima inostrani poslovi

Predsjednik RS Milorad Dodik poručio je da da predsjedavajući Savjeta ministara treba da bude Hrvat, a ministar inostranih poslova Srbin.

 Hrvatima predsjedavajući, Srbima inostrani poslovi Izvor: MONDO

"Za mene to znači da se može identifikovati politička grupacija koja je dobila 50 odsto plus jedan glas. To je jedina relevantna struktura političkih predstavnika", izjavio je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je precizirao da RS iz pragmatičnih razloga želi mjesto ministra inostranih poslova, jer bi onaj ko se nađe na toj funkciji mogao prouzrokovati štetu i iznijeti mnogo laži o RS širom svijeta, zbog čega je potrebno da ta dužnost uđe u sistem rotacije.

"Imajući u vidu da Hrvatu pripada mjesto predsjedavajućeg Savjeta ministara, inostrani poslovi trebaju pripasti Srbinu", istakao je predsjednik RS.

Govoreći o mogućnosti vanrednih izbora u BiH, Dodik je naveo da je prvo pitanje ko može raspisati izbore i da bi trebalo postići konsenzus i formirati parlament BiH koji bi na prvoj sjednici donio odluku o raspisivanju novih izbora.

"Da li je to realno ne znam, ali mi smo protiv izbora u RS, jer ona ne može da bude zamorče političke situacije u Federaciji BiH. Federacija može da provede vanredne izbore, jer je to jednom radila i RS", napomenuo je Dodik.

On je istakao da su poslanici iz RS u parlamentu BiH izabrani i da je formirana delagacija za Dom naroda, te da su politički predstavnici iz RS u zajedničkim organima postigli dogovor o usaglašenom djelovanju.

"U tom pogledu potpuno je sređena politička situacija u RS. Mi nećemo prihvatiti da se neregularna situacija u Federaciji prenese na nas. Izbori za parlament BiH ovdje su održani. RS nije učinila ništa da to usložni i neka se stanje raščišćava u Federaciji", poručio je Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE