• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džombić: PIK produbljuje krizu u BiH

Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić smatra da Upravni odbor Savjeta za provođenje mira svjesno produbljuje krizu u BiH.

 Džombić: PIK produbljuje krizu u BiH Izvor: MONDO

"Njihov posao u BiH je završen, kao što je završen i posao visokog predstavnika, i to treba jasno da se kaže", naglasio je Džombić u pisanoj izjavi Srni, reagujući na kominike Upravnog odbora PIK.

Premijer smatra da PIK više nije tijelo koje bi moglo dati bilo kakvu podršku napretku BiH.

Džombić upozorava da PIK svjesno produbljuje krizu u BiH, ignorišući činjenicu da se u Federaciji BiH krši ustav i zakon kada je riječ o formiranju vlasti.

"Ako PIK u ovom trenutku nema jasan stav da je u Federaciji BiH na djelu očigledno kršenje ustava i zakona kada je u pitanju formiranje vlasti, i da to ne osude, onda je to veliki problem PIK-a koji svjesno produbljuje krizu u BiH", poručio je Džombić.

Upravni odbor PIK-a na dvodnevnoj sjednici, koja je sinoć završena u Sarajevu, pozvao je na brzo rješavanje pravnih pitanja u vezi sa formiranjem novih vlasti Federacije BiH i primio k znanju napore visokog predstavnika Valentina Incka da podrži taj cilj. Data je puna podrška Inckovoj odluci da suspenduje odluke CIK-a u vezi sa formiranjem vlasti u FBiH.

PIK je u potpunosti podržao ojačano prisustvo EU u BiH, putem kancelarije specijalnog predstavnika. Na sjednici nije direktno bilo riječi o zatvaranju OHR-a.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE