• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: "Bitka" za restoran "Romanov"

Vlasnik restorana "Romanov" u petak odbio deložaciju objekta koji je u vlasništvu i sklopu "Nestro petrola" na zapadnom tranzitu u Banjaluci

 Banjaluka: "Bitka" za restoran "Romanov" Izvor: MONDO

Pripadnici agencije za obezbjeđenje "Alfa sekjuriti" u petak su po nalogu kompanije "Nestro petrol" blokirali restoran "Romanov", koji je smješten u njihovom objektu na zapadnom tranzitu u Banjaluci, tražeći da on bude zatvoren zbog rekonstrukcije benzinske pumpe koja se nalazi u neposrednoj blizini restorana.

Vlasnik "Romanova" Stanoje Štrbac odbio je taj zahtjev, navodeći da bez naloga nadležnog suda neće iseliti restoran, jer posjeduje rješenje o zakupu objekta, prenose banjalučki mediji.

"Tražim samo da se ispoštuje zakon, znači treba mi papir od suda, na kojem piše da ja treba da napustim ovaj objekat, jer je u ugovoru koji smo sklopili sud nadležan da rješava naše probleme. Tada ću istog momenta napustiti objekat", rekao je Štrbac.

Objekat u kojem se nalazi restoran "Romanov" bio je u vlasništvu bivšeg državnog lanca benzinskih pumpi "Petrol" sa kojim je Štrbac ugovorio zakup. "Petrol" je prije nekoliko godina privatizovala ruska kompanija "Njeftegazinkor" i od tada posluje u sastavu kompanije "Nestro petrol". "Romanov" je i poslije privatizacije nastavio da radi na osnovu ugovora o zakupu koji je sklopio sa kompanijom "Nestro petrol".

Štrbac je kazao da je restoran u sklopu pumpe i da je automatski pripao "Nestro petrolu", ali navodi da je on uložio mnogo sredstava u njega i da putem suda traži da mu se to nadoknadi.

"Sada nemaju rješenje da me istjeraju odavde i čekam sudsku presudu - kakva god da bude ja ću je poštovati", rekao je Štrbac.

Štrbac tvrdi da je "Nestro petrol" bez njegove saglasnosti u ugovor o zakupu objekta u kojem se nalazi restoran "Romanov" upisao stavku o podizanju kirije u slučaju boljeg poslovanja restorana.

"Zbog toga sam pokrenuo spor, ali sud još nije donio nikakvu odluku u tom slučaju", rekao je Štrbac.

U kompaniji "Nestro petrol" su rekli da se strogo pridržavaju zakonskih propisa, te da su s vlasnikom restorana "Romanov" imali ugovor o zakupu prostora, koji je predvidio i mogućnost raskida zbog remonta i radova na pumpi.

Oni su kazali da su, shodno planu o rebrendiranju pumpe, obavijestili vlasnika restorana i zakupca njihovog prostora o raskidu ugovora i početku radova, te da je do juče trebalo da napusti objekat.

Kako je kazao Rade Vidaković, načelnik Odjeljenja za marketing i reklame kompanije "Nestro petrol", ova kompanija vrši rebrendiranje svih benzinskih pumpi u svom vlasništvu, te je takav slučaj i s pumpom na zapadnom tranzitu u Banjaluci.

"Shodno planu o obnovi benzinske pumpe obavijestili smo vlasnika restorana 'Romanov' o raskidu ugovora o partnerstvu i radovima na rebrendiranju benzinske pumpe, a na osnovu ugovornih odnosa", rekao je Vidaković i dodao da je, po obavještenju, vlasnik "Romanova" trebao da iseli iz objekta.

On je naveo da su sve radnje koje se preduzimaju u ovom trenutku u skladu s poštovanjem pravne regulative, te da pumpe moraju biti obnovljene kako bi bile konkurentne.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE