• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija RS proslavlja 19. rođendan

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske danas će nizom aktivnosti obilježiti Dan policije i 19. godina postojanja.

 Policija RS proslavlja 19. rođendan Izvor: MONDO

Prema pogramu obilježavanja Dana policije RS, u 10.00 časova u crkvi Rođenja Presvete Bogorodice na Rebrovcu biće služen parastos, a u 11.30 časova predviđeno je polaganje vijenaca na spomen ploču poginulim pripadnicima MUP RS u holu zgrade Ministarstva u Banjaluci.

Na Tragu Krajine od 11.00 do 14.00 časova građanima će biti predstavljen Tehnički zbor MUP-a RS, a u 12.15 biće izvedena pokazna vježba pripadnika Specijalne jedinice policije ispred zgrade Uprave za policijsko obrazovanje, saopšteno je iz resornog ministarstva.

U restoranu Uprave za policijsko obrazovanje u 12.45 biće održan koktel na kojem će biti uručene nagrade pripadnicima MUP RS koji su iskazali visok stepen efikasnosti i profesionalnosti u obavljanju svojih poslova.

Na prijemu kod predsjednika RS Milorada Dodika, koji je organizovan za delegaciju MUP-a RS, zaključeno je da je budućnost policije RS izvjesna i ona će u narednom periodu biti stabilna, profesionalna i u službi borbe protiv kriminala i korupcije u RS.

Predsjednik Dodik ukazao je na važnost očuvanja subjektiviteta i nadležnosti policije RS i istakao da je zadovoljan radom policije, te da je najvažnija stvar u budućnosti jačanje kapaciteta, borba protiv kriminala i korupcije, te borba protiv terorizma koja bi mogla biti realan izazov.

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo naglasio je da je ponosan na prethodnih skoro pet godina mandata, jer je u tom periodu znatno unaprijeđen rad policije i podignut nivo angažovanosti.

"Kada imate i postižete rezultate veoma je lako braniti poziciju policije RS. Primarni zadaci su da one loše policajce identifikujemo, javno obilježimo i na takav način doprinesemo razvoju policije", zaključio je Čađo.

Dodik: Policija Srpske najbolja bezbjedonosna agencija u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je danas da je policija RS najbolja bezbjednosna agencija na prostoru BiH, koja ostvaruje najbolje rezultate.

"Policija RS i u otežanim uslovima ima kapaciteta i energije da provodi zakone o borbi protiv kriminala, organizovanog kriminala, korupcije i terorizma", rekao je Dodik na svečanosti obilježavanja Dana policije RS u Banjaluci.

Predsjednik Dodik je istakao da mnogi pripadnici policije RS rade u otežanim uslovima, ali da institucije Srpske čine sve da ojačaju kapacitet policije.

"Policija RS je stabilna struktura. Reforma policije, koja je ranije provođena i čiji je cilj bio ukidanje policije RS, najbolje pokazuje koliko je sve to bilo bespotrebno jer su rezultati naše policije veoma dobri", rekao je Dodik.

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo naglasio je da policija RS za 19 godina svoga postojanja uspješno odgovorila svim zadacima.

"Dok je naroda RS, biće i RS, a dok je Srpske, biće i njene policije", poručio je Čađo i istakao da je policija RS najbolja bezbjednosna agencija u BiH.

"O tome govore rezultati i činjenice. Tačno znamo kuda idemo i kako se razvijamo, a dokaz za to je i nedavno izrađena strategija razvoja MUP-a RS", rekao je Čađo.

Ministar unutrašnjih poslova je podvukao da je prioritet MUP-a borba protiv terorizma, organizovanog kriminala i korupcije te da je ključni cilj dobra bezbjednost građana u RS.

"Za sve to postoji spremnost, ali i kadrovski i stručni potencijali", dodao je Čađo, napomenuvši da u MUP-u RS trenutno ima 7 879 zaposlenih.

On je podvukao da je u ovoj godini jedan od prioriteta obnavljanje infrastrukture i sredstava, precizirajući da je prioritet obnavljanje voznog parka.

Direktor Policije RS Gojko Vasić ocijenio je da je policija Srpske uspjela da izgradi dobar imidž na prostoru BiH.

"U policiji RS imamo 5200 ovlaštenih službenih lica koji snose ogroman teret", rekao je Vasić.

On je naglasio da je policija RS radila i u težim vremenima, ali da se uspjela obračunati sa ratnim zločinima i ratnim profiterstvom.

Vasić je izrazio nadu da će uslovi u kojima radi policija RS u narednom periodu biti poboljšani.

Zlatni znak policije danas je uručen kriminalističkom tehničaru Uprave kriminalističke policije RS Zoranu Despotu i načelniku Odjeljenja za obezbjeđenje lica i imovine Željku Ribiću.

Srebrni znak uručen je Slavici Salatić iz policijske stanice Prnjavor i Sektoru grada Banjaluka.

Vijence na spomen ploču poginulim pripadnicima MUP-a RS položili su predsjednik RS Milorad Dodik, predsjednik Vlade Aleksandar Džombić, direktor Bezbjednosno-informativne agencije Srbije Saša Vukadinović, direktor policije Srbije Milorad Veljović, ministar unutrašnjih poslova Stanislav Čađo, direktor Policije RS Gojko Vasić, predsjednik Boračke organizacije RS Pantelija Ćurguz, predsjednik Organizacije poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović i delegacija EUPM.

Dan policije RS obilježen je i pokaznom vježbom pripadnika specijalne jedinice policije, kao i predstavljanjem tehničkog zbora MUP-a RS.

U crkvi Rođenja presvete Bogorodice na Rebrovcu jutros je služen parastos za 782 poginula i nestala pripadnika MUP-a i policije RS.

Obilježavanju Dana policije RS prisustvovali su potpredsjednik RS Emil Vlajki, predstavnici RS u zajedničkim institucijama, ministri, poslanici u Narodnoj skupštini, predsjednik Akademije i nauka i umjetnosti Rajko Kuzmanović, predstavnici EUPM, federalne policije, policijskih struktura BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE