• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mandić u Banjaluci najavio veliki skup podrške Srbima na KiM koji će biti organizovan u Nikšiću (VIDEO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić izjavio je danas da su Srbi iz Crne Gore zagledani i u Srbiju i u Republiku Srpsku i da je ovoj političkoj stranci mnogo važno da ima oslonce i u Beogradu i Banjaluci i svim prostorima gdje živi srpski narod.

 Andrija Mandić Izvor: Mondo - Slaven Petković

Mandić je najavio da će zajedno sa predsjednikom Demokratske narodne partije Milanom Kneževićem u Nikšiću u četvrtak, 1. juna, organizovati veliko okupljanje kojim će iskazati solidarnost i podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

"Vodim stranku koja jedina u Skupštini Crne Gore ima prefiks srpska, dakle nacionalnu i integralističku stranku koja se bori za prava Srba u Crnoj Gori. Ja sam prijatelj sa predsjednicima Srbije (Aleksandrom Vučićem) i Srpske (Miloradom Dodikom) i to je dobar osnov za uspješan politički rad", rekao je Mandić novinarima u Banjaluci nakon razgovora sa Dodikom, prenosi Srna.

Dodik je prije sastanka odlikovao Mandića Ordenom časti sa zlatnim vjenicem, na čemu mu je Mandić zahvalio, rekavši da to doživljava kao veliku čast ne samo lično, već i za sve one ljude koje predstavlja.

Andrija Mandić dobio orden RS u Banjaluci
Izvor: YouTube

Mandić je naveo da je sa Dodikom razgovarao i o teškom položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ističući da je poruka današnjeg razgovora bila da svaki Srbin stoji uz svoj narod, što je važna poruka za ugroženi srpski narod koji živi na tom području.

"Sa svih prostora gdje žive Srbi moramo pokazati našoj braći na Kosovu i Metohiji da stojimo uz njih, da vjerujemo u njih i da su njihove patnje istovremeno i naše. Žalimo zbog svega, posebno zbog ljudi koji su juče povrijeđeni (kada je Kfor razbijao mirne demonstracije Srba), od kojih neki i životno, u besprizornom napadu na srpski narod", naveo je Mandić.

On je podsjetio da dolazi iz države čiji je prethodni režim Mila Đukanovića, bez poštovanja međunarodnog prava, priznao neku drugu državu na 15 odsto teritorije Srbije, dok de istovremeno uvažava međunarodno pravo kad je je riječ o Ukrajini.

(Mondo)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE