• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voda neispravna u devet opština

Kontrolama koje su obavili nadležni inspektori u prvih šest mjeseci ove godine, utvrđeno je da je voda neispravna u devet opština u Republici Srpskoj.

 Voda neispravna u devet opština  Izvor: MONDO

Voda je neispravna u Novom Gradu, Bijeljini, Zvorniku, Milićima, Nevesinju, Petrovu, Šamcu, Tesliću i Han Pijesku.

Rekao je to "Glasu Srpske" glavni republički zdravstveni inspektor Desimir Miljić.

"Opštinske zdravstvene inspekcije za šest mjeseci ove godine sprovele su 153 kontrole centralnih, lokalnih i školskih vodovoda, kao i drugih vodoobjekata. U 17 slučajeva inspekcija je izrekla mjeru zabrane upotrebe neispravne vode, te druge mjere u smislu zabrane rada kliconošama, obaveze redovnog ispitivanja vode i vođenja evidencija o njima" kazao je Miljić.

U Republičkoj upravi za inspekcijske poslove nisu mogli da kažu u kojim je sve školama na početku nove školske godine neispravna voda.
-

"Voda u gradskim vodovodima je pod stalnom kontrolom laboratorija, tako da škole koje su priključene na ove vodovode nemaju problema sa ispravnošću vode. Problem je prisutan u školama seoskog područja koje imaju sopstveno snabdijevanje ili se snabdijevaju iz zajedničkog sistema za školu i mještane" rekao je Desimir Miljić.

Dodao je da su zajedničke aktivnosti Ministarstva prosvjete i kulture RS, inspekcije i Instituta za zaštitu zdravlja RS na rješavanju problema školskih vodovoda u prethodnim godinama dale pozitivne rezultate.
Priključenja

Desimir Miljić rekao je da su na području Gradiške, Dervente i Šipova priključene škole na centralni vodovod, dok je u Zvorniku ugrađen uređaj za kontinuirano hlorisanje vode.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE