• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučani imaju najskuplji taksi prevoz

Stanovnici Banjaluke plaćaju najskuplji taksi prevoz u odnosu na druge gradove u Srpskoj, u kojima su taksi usluge ispod svake vrijednosti.

 Banjalučani imaju najskuplji taksi prevoz  Izvor: MONDO

Predsjednik Udruženja banjalučkih taksista Dragan Purišić rekao je da start kod svih taksista u Banjaluci košta dvije marke, dok za svaki pređeni kilometar korisnici taksi prevoza moraju da izdvoje 1,5 KM.

"Taksistima se ne isplati da imaju nižu cijenu taksi prevoza jer svi imaju nova vozila koja koštaju oko 35.000 KM, dok svako malo moraju da izdvajaju oko 5.000 KM za održavanje i ostale usluge", rekao je Purišić banjalučkom "Glasu Srpske".

Prema njegovim riječima, u Banjaluci vlasnici taksi vozila posluju sa gubicima, jer je posao u ovoj godini i više nego prepolovljen.

"U najvećem gradu u Srpskoj ima oko 265 vozila koja obavljaju usluge taksi prevoza, dok posla ima samo za njih 80", dodao je Purišić.

U većini gradova u Srbiji taksisti naplaćuju start 40 feninga, dok kilometar vožnje košta od 0,6 do 0,8 KM. Cijena taksi prevoza po kilometru u Crnoj Gori košta od 0,8 do 1,2 marke, dok u Hrvatskoj stanovnici za vožnju taksijem po pređenom kilometru izdvajaju od 0,9 do 1,5 KM.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE