• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lijepio smrtovnice na "Prosvjetu"

Policija u Brčkom privela je E.H. (54) koji je priznao da je na prostorije Srpskog prosvetnog društva "Prosvjeta" zalijepio smrtovnicu sa antisrpskim sadržajem.

 Lijepio smrtovnice na "Prosvjetu" Izvor: MONDO

Portparol brčanske policije Halid Emkić je rekao da je policija preduzela sve aktivnosti na otkrivanju lica koje je to učinilo i da je identifikovala počinioca.

Na smrtovnici je pisalo: "Obavještenje da je Republika Srpska danas 2011. prestala bitisati voljom patriota BiH. Pomena neće biti. Kao takva biće bačena u zaborav i smeće istorije. Ožalošćeni - ratni zločinci".

Mediji su prenijeli da je smrtovnica potpisana sa "Otvorena grupa Ustav BiH".

Prema izjavama članova kulturnog društva "Prosvjeta", plakat je na njihovu zgradu postavljen prije dva dana oko 20 časova.

Odbor SDS-a iz Brčkog smatra da je postavljanje plakata-smrtovnice "akt neprijateljstva" prema državljanima tog entiteta u Brčkom.

U saopštenju te stranke, koje prenose "Nezavisne novine", navodi se da sadržaj plakata "nažalost, poziva na rušenje pravnog poretka i principa na kojima je postignut mir, a da hronološki kontekst niza pojava, kao što su pisanje na internetu o planovima za uništavanje Srba u Brčkom, pronalazak arsenala i terorističke opreme, upućuju na to da postoje planske aktivnosti protivnika stabilnosti na ovim prostorima".

"Od policije i Tužilaštva u Brčkom tražimo energičnu akciju na otkrivanju zločinaca, prvenstveno nalogodavaca, ali i izvršilaca ovih radnji opasnih po mir i stabilnost", navodi SDS i traži osudu tog čina od svih institucija i političkih subjekata u Brčkom.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE