• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučurević prebjegao u Trebinje

Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević, kojeg Hrvatska tereti za ratne zločine, prebjegao je iz Srbije u Trebinje i želi da mu se sudi u BiH.

 Vučurević prebjegao u Trebinje Izvor: MONDO

Ratni gradonačelnik Vučurević je izjavio da je srećan što je sa porodicom i prijateljima i da je razočaran u "majku Srbiju".

Kako su prenijeli mediji, Vučurević je potvrdio da će se sutra javiti Osnovnom i Okružnom sudu u Trebinju, dodajući da za sada ne želi ništa više da komentariše.

On je najavio da će narednih dana održati konferenciju za novinare.

Vučurević je ocijenio da zbog bjekstva iz Srbije u Trebinje "ne može imati nikakvih posljedica, niti Srbija može tražiti njegovo izručenje, s obzirom na to da nije njen državljanin".

Ranije danas je Vučurevićev advokat Svetozar Vujačić izjavio da mu se klijent juče javio i rekao da nije mogao da trpi sve što mu se u Srbiji dešavalo od hapšenja 4. aprila i da je sada sa svojom porodicom u Trebinju.

Vujačić je rekao da je njegov klijent u Beogradu živio u veoma teškim uslovima i da više nije imao novca da plaća smještaj, niti troškove kućnog liječenja zbog teškog zdravstvenog stanja.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je danas da za sada nema informacija o bjekstvu iz Srbije ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića, kojeg Hrvatska tereti za ratne zločine.

"Trenutno nemamo nikakvih informacija u vezi sa time, nije problem da to provjerimo", kazao je Veljović novinarima na vježbi Specijalnih antiterorističkih jedinica u Batajnici.

On je rekao da policija nije imala nikakve obaveze, niti nalog iz suda da provjerava Vučurevićevo kretanje.

Vučurević je 24. avgusta zbog srčanih tegoba prebačen u Zemunsku bolnicu, odakle je pušten 5. septembra na kućno liječenje.

Vučurević je uhapšen u Srbiji 4. aprila na osnovu potjernice koju je za njim raspisala Hrvatska koja ga tereti za zločine na području Dubrovnika i čeka odluku po zahtjevu za ekstradiciju Hrvatskoj.

Iz ekstradicionog pritvora u Beogradu pušten je 17. juna, pod uslovom da ne napušta Srbiju do okončanja ekstradicionog postupka. Vučurević je bio obavezan da se istražnom sudiji javlja dva puta nedjeljno.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE