• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mun: Nema prijetnji za Republiku Srpsku

Američki ambasador u BiH Patrik Mun izjavio je da podržava izjavu visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da bi branio jaku Republiku Srpsku u funkcionalnoj BiH.

 Mun: Nema prijetnji za Republiku Srpsku Izvor: MONDO

"To je apsolutno tačno. Mi smo to i predsjedniku RS Miloradu Dodiku rekli na svakom sastanku koji smo imali. Nema prijetnji za Srpsku. Dejton je uspostavio strukturu vlasti koju u potpunosti podržavamo", rekao je Mun za "Nezavisne novine".

Američki diplomata naveo je da je vrlo moguće da će pitanja popisa i državne pomoći biti riješena do kraja godine, te da mu se čini da su politički lideri blizu dogovora, što je veoma važno.

Prema njegovim riječima, pitanje "Sejdić - Finci" je malo komplikovanije i zato je potrebna radna grupa koju treba da odredi parlament da bi se počelo rješavati to pitanje i za to će trebati više vremena.

"Do kraja godine će se morati uraditi mnogo posla da se to desi. Veoma je važno da EU ne traži da za dobijanje statusa kandidata bude promijenjen Ustav, nego da se uđe u ozbiljan proces", naglasio je Mun.

Prema njegovim riječima, cilj SAD u BiH je da ovu zemlju vidi integrisanu u EU i NATO i sve što radi ovdje je radi postizanja tog cilja.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE