• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladiću je loše, tvrdi advokat

Advokat generala Ratka Mladića tvrdi da je njegovo zdravstveno stanje vrlo loše.

 Mladiću je loše, tvrdi advokat Izvor: MONDO

Advokat generala Ratka Mladića, Branko Lukić rekao je da nadležni u Srbiji ništa ne preduzimaju kako bi se obezbijedio adekvatan ljekarski pregled genarala Mladića, iako je njegovo zdravstveno stanje vrlo loše.

"Obećali su da će oformiti komisiju ljekara. U Nacionalnom savetu za saradnju sa Haškim tribunalom spremni su da pomognu, ali onda negde nastaje zastoj", rekao je Lukić Srni.

On je najavio da će sljedeće sedmice ponovo imati sastanak u vezi sa ovim pitanjem, i naglasio da Mladića ne mogu pregledati ljekari opšte prakse, koji su na raspolaganju u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, te da vjeruje da bi u Hagu imali razumijevanja za zahtjev odbrane, ali se odavde ništa ne radi.

"U Hagu se procedura zahuktava i nema vremena za političke igre. Celi tim, a i general Mladić, misli da je u interesu Srbije da pomogne. Ne razumemo inertnost i nedostatak volje da se pomogne", naglasio je Lukić.

Lukić je rekao da će članovi porodici posjetiti generala krajem mjeseca, dok će ga on posjetiti 3. oktobra, uoči statusne konferencije zakazane za 6. oktobar.

Bivši komandant Glavnog štaba Vojske RS uhapšen je 26. maja u Srbiji. Optužen je pred Haškim tribunalom 25. jula 1995. za genocid, saučesništvo u genocidu, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja rata u BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE