• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trebinjci iskazali podršku Vučureviću

U organizaciji Udruženja građana Stare i Istočne Hercegovine na Trgu slobode u centru Trebinja danas je održan skup pod nazivom "Dobrodošao Božidare".

 Trebinjci iskazali podršku Vučureviću Izvor: MONDO

Skup je održan u znak podrške nekadašnjem načelniku opštine Božidaru Vučureviću.

Na skupu su govorili funkcioneri Srpske demokratske stranke, penzionisani oficiri Vojske RS, pjesnici i javni radnici, te sam Vučurević, koji se prije 15 dana samovoljno vratio u Trebinje iz Srbije, gdje je uhapšen zbog potjernice iz Hrvatske i zadržan pet mjeseci.

U svom obraćanju potpredsjednik SDS-a Predrag Kovač je rekao da mu nije jasno zbog čega se u Srbiji stalno nekome izvinjavaju i dodvoravaju. "Izvinjavaju se za Kosovo, kao da su mučenici Kosova jedina kočnica Srbiji ka Evropskoj Uniji", naglasio je Kovač.

On je naglasio da je i pored negodovanja svih Hrvata na njegovu politiku, nezamislivo da Hrvatska uhapsi predsjedavajućeg Predjedništva BiH Željka Komšića i potpiše izručenje Srbiji "zato što je snajperom sa zgrade Lorisa u Sarajevu ubijao srpske civile po Grbavici".

Kovač je rekao da je srećan što u Trebinju i Republici Srpskoj ima još dovoljno mudrosti i slobodarskog duha."Bogu dragom hvala da su Srbi, i ovi u Trebinju i drugi u BiH, napravili svoju zadužbinu Republiku Srpsku, u kojoj se smije slobodno misliti i srpski govoriti", naglasio je Kovač.

Penzinisani oficir VRS Bogdan Kovač rekao je da likuje nad slobodom Božidara Vučurevića. "Dojučerašnji sužanj maštao je o današnjem danu, a slobodu ima samo onaj ko je zaslužuje i niko nije imao pravo da mu je otuđuje", poručio je Bogdan Kovač.

Vučurević se zahvalio svima koji su mu pružali podršku, ponovivši da je razočaran današnjom Srbijom i poručio da je u Hagu dokazao svoju nevinost, ali da to, očigledno, nije bilo dovoljno za srbijanske sudove.

On kaže da je na sudu rekao da bi ga odmah pustili samo kada bi promjenio vjeru. "Predsjednik suda me je pitao kako to govorim, a ja sam uzvratio da me demantuje i dokaže kojeg su Srbina oslobodili, a kojega muslimana ili Hrvata procesuirali", rekao je Vučurević zapitavši kakave je on to ratne zločine počinio.

Vučurević je prije 15 dana samovoljno napustio teritoriju Srbije gdje je uhapšen zbog potjernice iz Hrvatske i zadržan pet mjeseci.

Uhapšen je 4. aprila na graničnom prelazu Karakaj u Malom Zvorniku na osnovu potjernice koju je za njim raspisala Hrvatska zbog navodnih ratnih zločina počinjenih tokom artiljerijskog granatiranja Dubrovnika, a nedjelju dana kasnije zahtjev za njegovo izručenje podnijela je i BiH zbog navodnih zločina u Trebinju.

Njemu je 17. juna ukinut pritvor u Beogradu, u kojem je proveo dva i po mjeseca, i pušten je da se brani sa slobode do okončanja ekstradicionog postupka.

Međutim, Vučurević je nakon što je sud u Beogradu donio rješenje o ispunjenosti uslova za njegovo izručenje Hrvatskoj, napustio teritoriju Srbije 10. septembra i otišao u Trebinje.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE