• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi pogon Rafinerije Brod

U Rafineriji nafte Brod danas je svečano pušteno u pogon novo postrojenje u čije je opremanje uloženo osam miliona evra.

 Novi pogon Rafinerije Brod  Izvor: MONDO

Svečanosti u krugu Rafinerije prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Srpske Aleksandar Džombić, ambasador Rusije u Sarajevu Aleksandar Bocan-Harčenko, rukovodstvo ruske kompanije "Zarubežnjeft" koja je većinski vlasnik Rafinerije i brojni predstavnici vlasti u Srpskoj, Federaciji i na nivou zajedničkih organa BiH.

Iz "Nestro grupacije", u čijem sastavu je Rafinerija Brod, najavljeno je da će puštanjem u rad rekonstruisane nove linije za preradu nafte biti povećan obim prerade sa 1,2 na tri miliona tona godišnje.

Načelnik Odjeljenja za marketing ove kompanije Rade Vidaković rekao je ranije Srni da će, osim povećanja obima proizvodnje, puštanjem u rad sekcija 31, 32 i 37 značajno biti poboljšan i kvalitet benzina i tečnog naftnog gasa koji će od sad zadovoljavati evropske standarde.

Prema njegovim riječima, brodski dizel evro - pet već zadovoljava najviše evropske standarde, te se kao takav prodaje i na najzahtevnijem tržištu EU.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE