• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sin Atifa Dudakovića se objesio u stanu

Anel Dudaković (19), mlađi sin penzionisanog generala Armije RBiH Atifa Dudakovića, izvršio je samoubistvo vješanjem u stanu u Sarajevu.

 Sin Atifa Dudakovića se objesio u stanu  Izvor: MONDO

Kako nezvanično saznaje Avaz, nakon što se mladić nije odazivao na pozive ostalih članova porodice, general Dudaković pokušao je razvaliti ulazna vrata kako bi ušao u stan.

Kada u tome nije uspio, u stan je ušao preko krova susjednog stana. Dočekao ga je šokantan prizor obješenog sina, ispod čijih su nogu bile naslagane knjige.

Ubrzo su na mjesto ovog tragičnog događaja došli sarajevski policajci, kao i ekipa Hitne pomoći, koja je konstatovala smrt.

Uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljke, a tijelo je pregledao i Hamza Žujo, vještak sudske medicine, nakon čega je prevezeno u prosekturu Bare.

Dežurna kantonalna tužiteljka obaviještena je da je smrtno stradala jedna osoba te je obavljen uviđaj u prisustvu vještaka medicinske struke.

"U pitanju je osoba inicijala A. D., rođena 1992. godine. Radi se o samoubistvu vješanjem u porodičnom stanu. Biće izdata naredba da se obavi vanjski pregled, a po potrebi i obdukcija - kazala je Jasmina Omićević, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

U razgovoru s komšijama porodice Dudaković saznajeda se radilo o veoma mirnom i lijepo odgojenom mladiću. Prva komšinica kazala nam je da je veoma potresena Anelovom smrću i da nije u stanju razgovarati s nama.

Neki od komšija nisu ni bili svjesni kakva se tragedija desila u njihovoj ulici, a komšija koji živi prekoputa ispričao je da je poznavao Anela, koji se uvijek srdačno pozdravljao s njim. Dodao je da ga je njegova smrt veoma pogodila, jer je mladića sreo dan prije tragedije.

Nesretni mladić studirao je biologiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu. Među okupljenim rođacima i komšijama moglo čuti da je mogući motiv ovakvog čina mladića, najvjerovatnije, problem s polaganjem ispita na fakultetu.

Tokom uviđaja u ulici Marija Mikulića vladala je grobna tišina, a prijatelji i članovi porodice tiho su se okupljali. Nakon što je vozilo "Pokopa" odvezlo tijelo mladića, u kuću Dudakovića došla je ekipa Hitne pomoći, jer je mladićevoj  majci pozlilo. 

(MONDO, foto:Sarajevo-x.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE