• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Taksisti odustali od blokade ulica

Članovi udruženja "Sarajevo taksi" odustali su od najavljene blokade gradskih raskrsnica pošto su postigli dogovor sa MUP-om Kantona Sarajevo.

 Taksisti odustali od blokade ulica Izvor: MONDO

Članovi udruženja "Sarajevo taksi" odustali su od najavljene blokade važnijih gradskih raskrsnica pošto su postigli dogovor sa MUP-om Kantona Sarajevo da se maksimalno angažuje u uklanjanju tzv. divljih taksista, javili su federalni mediji.

Iz "Sarajevo taksija" tvrde da u Sarajevu djeluje između hiljadu i hiljadu i po nelegalnih taksi prevoznika, zbog čega su za danas u podne bili najavili blokadu gadskih raskrsnica.

Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić ranije je izjavio da kantonalni MUP ima nalog da preduzme sve zakonom predviđene mjere da obezbijedi prohodnost gradskih ulica.

Juče započeti štrajk zaposlenih u sarajevskom Gradskom saobraćajnom preduzeću (Gras) nastavljen je i danas uprkos odluci Vlade Kantona Sarajevo da sa 100.000 KM interventne pomoći pomogne sanaciju voznog parka Grasa koji je u vrlo lošem stanju i pozivu sindikata preduzeća da se radnici vrate na svoja radna mjesta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE