• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deportacija za lažne azilante

Generalni direktor Službe za imigraciju Belgije Fredi Rosmont rekao je da će svi građani BiH koji dobiju negativan odgovor za azil u Belgiji, biti vraćeni u BiH.

 Deportacija za lažne azilante  Izvor: MONDO

Generalni direktor Službe za imigraciju Belgije Fredi Rosmont rekao je danas na sastanku sa ministrom bezbjednosti BiH Sadikom Ahmetovićem u Sarajevu da će svi građani BiH koji dobiju negativan odgovor na zahtjev za azil u Belgiji, biti vraćeni u BiH.

Ahmetović je informisao Rosmonta o aktivnostima koje provodi Ministarstvo bezbjednosti BiH kako bi se što prije sanirale posljedice iznenadnog povećanja broja azilanata u zemljama EU, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

"Pojačali smo kontrolu na graničnim prelazima BiH, o ovom problemu smo obavijestili sve nadležne agencije za provođenje zakona iz ove oblasti i činimo sve što je u našoj moći da se ovaj problem što prije riješi", istakao je ministar bezbjednosti BiH.

Rosmont je ocijenio bitnim što su vlasti BiH reagovale na adekvatan i brz način te tako pokazale svu ozbiljnost i želju sa saradnjom, dok je Ahmetović naglasio da će traženje azila u zemljama EU naštetiti onim licima koja su zatražila azil, ali i BiH.

"Stoga apelujem još jednom da građani BiH ne traže azil u zemljama EU, jer se BiH smatra bezbjednom zemljom i ovakvi zahtjevi su unaprijed osuđeni na neuspjeh", poručio je Ahmetović.

Evropska komisija potvrdila je ranije ove sedmice da bi za građane BiH mogao ponovo biti uveden vizni režim, zbog velikog priliva azilanat u evropske zemlje od novembra 2010. godine.

Mikele Ćerkone, portparol komesara EU za unutrašnja pitanja Sesilije Malmstrom, rekao je da Brisel pažljivo prati problem porasta azilanata iz BiH od uvođenja bezviznog režima u novembru 2010, navodeći da je taj problem naročito izražen u Njemačkoj, Belgiji, Švedskoj i Luksemburgu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE