• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četiri godine od smrti Milana Jelića

Vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije u Modriči je služio pomen povodom četiri godine od smrti nekadašnjeg predsjednika RS Milana Jelića.

 Četiri godine od smrti Milana Jelića Izvor: MONDO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je prisustvovao pomenu, rekao je da je danas prilika da kaže da ostvaruje sve što je sa Milanom zajedno planirao, podsjetivši na obećanje koje je dao na sahrani prije četiri godine da će njegov grob čuvati policija RS koja je tada bila u procesu reforme.

"Drago mi je što danas mogu da potvrdim čitavoj javnosti da je to tako", rekao je Dodik i dodao da je tužan zbog smrti Milana Jelića koji je, kako je rekao, bio njegov veliki prijatelj i poručio da nedostaje kako porodici tako i prijetljima.

On je naveo da svima i u stranci (Savezu nezavisnih socijaldemokrata) i u Republici Srpskoj nedostaju Jelićeva energija i znanje.

"S njim bi imali više kapaciteta i energije sa kojom bi lakše ostvarivali ciljeve koje smo zajedno planirali", istakao je Dodik.

Cvijeće na Jelićev grob položili su supruga Milica i sin Petar, predsjednik Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić, a u ime Vlade Srpske ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić.

Počast su odali i predstavnici Trećeg /RS/ puka Oružanih snaga BiH, predstavnici Boračke organizacije RS, Organizacije porodica poginulih boraca i nestalih civila Srpske, predstavnici lokalne vlasti, Rafinerije ulja u Modriči, te sportskih i drugih nevladinih organizacija.

Milan Jelić (1956) umro je 30. septembra 2007. godine. Jeliću je pozlilo tokom rekreacije na stadionu Fudbalskog kluba "Modriča-Maksima" u 17.15 časova i u modričkom Domu zdravlja konstatovano je da je imao srčani udar nakon čega je prevezen u Opštu bolnicu u Doboju gdje je konstatovana smrt.

Sahrani na Gradskom groblju u Modriči prisustvovalo je više desetina hiljada građana Modriče i iz cijele RS.

Bio je Rafinerije ulja Modriča, ministar za energetiku, industriju i razvoj, predsjednik Fudbalskih saveza RS i BiH. Više puta odlikovan je za društveni i za rad u privredi.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE