• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posao za jedanaest osoba sa invaliditetom u RS

Jedanaest osoba sa invaliditetom zaposleno je u okviru projekta "Radio-medij jednakih mogućnosti za sve" uduženja "Fontana".

 Posao za jedanaest osoba sa invaliditetom u RS Izvor: MONDO

Rezultati projekta predstavljeni su na završnoj konferenciji u banjalučkom Domu omladine u petak, a  učestvovali su članovi udruženja Fontana, zaposlene osobe sa invaliditetom, predstavnici Gradske uprave i medija.

"Dvadeset osoba sa invaliditetom iz osam opština Republike Srpske uspješno je završilo edukaciju iz radijskog novinarstva, voditeljstva, i produkcije. Realizovano je 26 emisija "Radio za sve" i tematskih blokova posvećenih pitanjima osoba sa invaliditetom, održano 14 okruglih stolova na temu zapošljavanja u radio stanicama i ostvaren uticaj na svijest šire zajednice putem medijskog programa", rekla je koordinatorka projekta Anita Šimundža.


„Radio-medij jednakih mogućnosti za sve“ od 1. februara 2010. godine realizuje Udruženje „Fontana“ iz Banjaluke u saradnji sa radijom „Balkan“ Banjaluka i Udruženjem za pomoć osobama sa invaliditetom „Jednakost“ Milići a finansijski je podržan od Centara civilnih inicijativa.

Projekat se pokazao vrlo uspješnim, što se vidjelo i kroz iskustva zaposlenih koji su se odlično uklopili u nove radne sredine i pokazali da i osobe sa invaliditetom mogu kvalitetno da ispunjavaju novinarske i voditeljske poslove.


Jedna od učesnica projekta Slađana Stamenković iz radija Višegrad u toku volontiranja prošla je obuku na svim poslovima u radiju - od montaže, novinarstva do spikera. Danas je urednica na pomenutom radiju.

"Posao na radiju mi se veoma dopada i ne zadaje mi veliki fizički napor tako da bi voljela da se i u budućnosti bavim istim poslom", rekla je o projektu Radio-medij jednakih mogućnosti za sve.

Plodovi projekta bili su i više nego uspješni, jer se tokom njega rodila i ljubav između dvoje učesnika - Blaženke Đukić iz Bijeline i Saše Grbića iz Banjaluke.

Učesnici su izrazili nadu u nastavak projekta, formiranjem jedinica Udruženja Fontana u opštinama u kojima je realizovan.  Partneri na projektu su Radio Balkan i udruženje "Jednakost" Milići.

(MONDO, foto: Dasha Gajić)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE