• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcija "Bingo": Pao i bivši gradonačelnik Brčkog!

Sedam osoba uhapšeno je u policijskoj akciji "Bingo" u Brčkom, među kojima je najviše visokopozicioniranih državnih službenika Vlade distrikta.

 Akcija "Bingo": Pao i bivši gradonačelnik Brčkog! Izvor: MONDO

U akciji policije Brčko distrikta, kodnog naziva "Bingo", privedeni su Dragan Pajić, bivši gradonačelnik distrikta, i još šest osoba, među kojima su visokopozicionirani službenici i nosioci izvršnih funkcija u Vladi distrikta, osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja i podmićivanje.

Osim Pajića, u akciji koja je izvedena po nalogu Tužilaštva i Osnovnog suda Brčko distrikta, privedeni su još, kako nezvanično saznajemo, i Miron Buro, direktor Kancelarije za upravljanje javnom imovinom, Sadem Plakalo, službenik u Kancelariji za upravljanje javnom imovinom, Samir Čorbadžić, šef Pododjela za zajedničke poslove u Odjelu za obrazovanje, Rizo Čivić, šef Odjela za obrazovanje, Miodrag Trifković, direktor Poreske uprave Brčko distrikta, i Rino Bajer, za koga kažu da je brčanski preduzetnik, prenose "Nezavisne novine" u izdanju za utorak.

Akcija je sprovedena na području Brčko distritka, Tuzlanskog kantona i RS, a započela je u 7.30, kada je policija u Brčko distriktu upala u državne institucije i privela osumnjičene koji su bili na svojim radnim mjestima.

Šef Policije distrikta Goran Lujić ranije je rekao novinarima da za sedam lica postoje dokazi na osnovu prethodne istrage i danas prikupljenih informacija, što sve čini osnov sumnje da su počinila krivična djela iz oblasti podmićivanja i krivičnih djela protiv službene i druge odgovorne dužnosti.

Policija je do popodnevnih časova pretresla 11 lokacija u zgradi Vlade distrikta i to u resorima zdravstva, obrazovanja i upravljanja javnom imovinom i finansija, te još 12 stambenih i poslovnih objekata u distriktu. Pretresena je i porodična kuća doskorašnjeg gradonačelnika Brčkog Dragana Pajića.

U akciji kodnog naziva "Bingo" pretresi su izvršeni na 26 lokacija, od toga 23 u Brčkom, dvije u Tuzli i jedna lokacija u Republici Srpskoj.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE