• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uputstva za teroriste na putu Banjaluka - Gradiška?

Policija sumnja da su lične stvari lica iz islamskih zemalja, koje su pronađene pored puta Banjaluka - Gradiška, predmet krivičnog djela trgovine ljudima

 Uputstva za teroriste na putu Banjaluka - Gradiška? Izvor: MONDO

Nakon pronalaska dokumenata, ličnih stvari i fotografija lica iz islamskih zemalja, pored novoizgrađenog puta Banjaluka - Gradiška, policija osnovano sumnja da je riječ o licima koja su predmet krivičnog djela trgovine ljudima.

Radnici preduzeća "Tranzit inženjering" pronašli su u mjestu Vilusi, pored novoizgrađenog puta Banjaluka - Gradiška, dvije lične karte rumunskih državljana, porodične fotrografije, mobilni telefon i druge predmete koji su predati policiji.

Nakon ovog saznanja, gradiški policajci izašli su na lice mjesta i pronašli više komada ličnih stvari i odjeće, kao i fotografije lica iz islamskih zemalja, putne listove ispisane arapskim slovima, te iskorištene dječije pampers pelene.

Šef gradilišta Danko Vasić kazao je da su torbe sa sumnjivim sadržajem pronađene na dijelu puta iznad Romanovaca i da je mještanin koji stanuje u blizini odmah pozvao policiju kada mu je radnik ispričao šta je pronašao.

"Rekao sam im da to ne diraju, i da sačekaju policiju koja je uzela izjavu od radnika. Koliko znam u torbama su bili zapisi na arapskom jeziku, mobilni telefon sa domaćim karticama i neobične sjemenke", kaže Vasić.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka potvrdili su juče "Glasu Srpske" da je prilikom radova na autoputu Banjaluka - Gradiška pronađena određena dokumentacija na arapskom jeziku. U policiji nisu mogli reći o kakvoj je dokumentaciji riječ, navodeći da će to biti poznato poslije vještačenja.

Prema nezvaničnim informacijama, u nekim od otkrivenih materijala su i uputstva za teroriste, ali u policiji to nisu mogli da potvrde.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilaca banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Radnici su dokumente pronašli 30. septembra.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE