• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko to vreba preko veba?

Vlada RS pokrenula kampanju "Neko vreba preko veba" s ciljem da se građani upoznaju o opasnostima na internetu - od pedofilije, bankarskih prevara...

 Ko to vreba preko veba? Izvor: MONDO

Cilj kampanje Vlade Republike Srpske posvećene borbi protiv visokotehnološkog kriminala pod nazivom "Neko vreba preko veba" jeste da se građani upoznaju sa ovom vrstom kriminala o kome se relativno malo zna, a koji predstavlja opasnost za djecu, omladinu, pa i odrasle koji koriste usluge računara i visoke tehnologije.

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo izjavio je na konferenciji za novinare u Banjaluci, povodom početka ove kampanje, da je MUP RS propoznao ovu opasnost i da je prije dvije godine osnovao jedinicu za borbu protiv ove vrste kriminala.

"Zahvaljujući ovoj jedinici, otkriveno je nekoliko slučajeva kriminala - od pedofilije na internetu, iskorištavanja djece, do bankarskih prevara", rekao je Čađo.

Pomoćnik generalnog sekretara Vlade RS za informacione tehnologije Krsto Grujić naveo je da su u Srpskoj najčešći napadi na servere kako bi se onemogućilo pružanje internet usluga.

"Nije rijedak slučaj napada kojima se žele izmijeniti određeni sadržaji na veb stranicama u institucijama RS" kaže Grujić.

Direktor Agencije za informaciono društvo RS Srđan Rajčević rekao da Srpska ima dobru zakonsku regulativu kad je u pitanju ova oblast.

Usvojen je Zakon o informacionoj bezbjednosti, čija primjena treba da počne 1. januara 2012. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE