• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brčko: Državni službenici na prvom saslušanju

U Brčkom je u toku prvo saslušanje sedam osumnjičenih državnih službenika zbog zloupotrijebe položaja i ovlaštenja i krivotvorenja službenih isprava.

 Brčko: Državni službenici na prvom saslušanju Izvor: MONDO

Portparol policije distrikta Halid Emkić rekao je da su svih sedam osoba, nakon kriminalističko-tehničke obrade danas do 14.00 časova, uz izvještaje o počinjenim krivičnim djelima predato Tužilaštvu na dalje procesuiranje.

Prema Zakonu o krivičnom postupku, tužilaštvo ima rok da u narednih 24 časa odluči hoće li predložiti pritvor za osumnjičene ili će ih pustiti da se brane sa slobode.

U policijskoj akciji u Brčkom juče je uhapšeno sedam lica, među kojima je najviše visokopozicioniranih državnih službenika Vlade distrikta.

Portparol policije Halid Emkić juče nije želio da otkrije njihov identitet, a Srna nezvanično saznaje da su privedeni bivši gradonačelnik Dragan Pajić, šef Odjeljenja za obrazovanje Rizo Čivić, šef Kancelarije za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta Miron Buro, direktor Poreske uprave Miodrag Trifković, šef Sektora održavanja u Kancelariji za upravljanje javnom imovinom Sadem Plakalo, šef Pododjeljenja za opšte poslove u Odjeljenju za obrazovanje Samir Čorbadžić i brčanski biznismen Rino Bajer.

Policija je u akciji pretresla 11 lokacija u zgradi Vlade distrikta i to u resorima zdravstva, obrazovanja i upravljanja javnom imovinom i finansija, te još 12 stambenih i poslovnih objekata u distriktu. Pretresena je i porodična kuća doskorašnjeg gradonačelnika Brčkog Dragana Pajića. U akciji pod kodnim nazivom "Bingo" pretresi su izvršeni na 26 lokacija, od toga 23 u Brčkom, dvije u Tuzli i jedna u Republici Srpskoj.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE