• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raguž optužen za ratni zločin u Stocu

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Miroslava Raguža koji se tereti da je počinio ratni zločin protiv Bošnjaka na području Stoca 1993. godine.

 Raguž optužen za ratni zločin u Stocu Izvor: MONDO

Raguž je optužen da je za vrijeme rata u BiH i oružanog sukoba HVO-a i Armije RBiH, kao pomoćnik komandanta Bezbjednosno-informativne službe pri HVO, učestvovao u nečovječnom postupanju prema civilima koji su bili nezakonito zatvoreni u prostorijama "Koštane bolnice" i Policijske stanice u Stocu, saopšteno je iz Tužilaštva.

U optužnici se navodi da je Raguž zajedno sa trojicom pripadnika HVO-a u "Koštanoj bolnici" u dva navrata učestvovao u ispitivanju i fizičkom zlostavljanju dva civila koji su pretrpili teške fizičke i duševne povrede.

Raguž se tereti i da je u selu Poplati na području opštine Stolac zajedno sa drugim licima učestvovao u protivpravnom odvođenju i zatvaranju dva civila u podrumsku prostoriju u Policijskoj stanici u Stocu. Tu je učestvovao u ispitivanju i fizičkom zlostavljanju civila i mučenjima, nanoseći im teške fizičke i duševne povrede.

Posmrtni ostaci jednog od civila, kojem se nakon odvođenja izgubio svaki trag, pronađeni su i identifikovani u martu 1997. godine.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE